Abonați la Ambulanță

Dimensiune text

Există inconștienți care fac glume proaste sau pacienți care, pur și simplu, au devenit clienți fideli ai ambulanțelor, dar pentru probleme minore care nu necesită urgența.

 

 

De cele mai multe ori, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț sînt chemate la cazuri grave, care au nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, de parcă Ambulanța n-ar avea și-așa destule solicitări, există și inconștienți care fac glume proaste sau pacienți care, pur și simplu, au devenit clienți fideli ai ambulanțelor, dar pentru probleme minore care nu necesită urgența.

Avem destule probleme cu unii pacienți. De exemplu, sîntem sunați de pacienți care au dureri de dinți și vor să meargă la stomatolog să-și trateze abcesul, ceea ce nu constituie o urgență medicala și nu intră în atribuțiile noastre”, ne precizează coordonatorul SJA, medic Letiția Dămoc.

Cadrele medicale solicită înțelegere și respect din partea pacienților, pentru a fi eficiente intervențiile în situații de reală urgență, glumele sau subiectivismul putînd pune în pericol pacienți cu nevoie reală de intervenție de urgență. „Fiecare pacient ar trebui să se gîndească de două ori atunci cînd ne apelează, pentru a nu pune pe altcineva în pericol. Avem un pacient care, cînd bea, probabil simte nevoia să discute cu cineva. Așa că ne sună pe noi și, cu toate că la început vorbește urît, pe măsură ce i se explică, încă o dată, care sînt obligațiile noastre, se comportă destul de civilizat. Am avut o pacientă care era, ca să spunem așa, clientă fidelă. Avea cancer cerebral și se afla în fază terminală. În fiecare lună o transportam de cel puțin zece ori la spital. După ce a murit, soțul ei ne-a reclamat că a murit din cauza noastră, deși, în astfel de cazuri, speranța de supraviețuire este de maxim doi ani„, a declarat medicul Letiția Dămoc, coordonatorul SJA.COMENTARII

WORDPRESS: 0