Prima paginăPe scurt

A vrut să se sinucidă. Incendiu la acoperișul bucătăriei

Dimensiune text

Cu degetul în mașina de carne

 

O tînără de 18 ani va învăța să fie mai atentă atunci cînd folosește aparatura din bucătărie. Joi, echipajul SMURD Roman a fost alertat și a intervenit în localitatea Ion Creangă pentru a acorda primul ajutor calificat unei tinere care și-a prins degetul în mașina de tocat carne. După ce au intervenit la fața locului, paramedicii de la SMURD au transportat-o pe tînără la centrul de Primri Urgențe al Spitalului de Urgență Roman, pentru tratarea corectă a traumatismului.

 

Incendiu la acoperișul bucătăriei

 

Joi după-amiază, pompierii romașacani au intervenit în satul Moldoveni pentru a stinge focul care amenința să distrugă o locuință. Apelul la 112 a venit în jurul orei 16.40. Un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman a plecat către locul intervenției cu o autospecială cu apă și spumă. La gospodăria în pericol, focul cuprinsese acoperișul unei bucătării de vară. Riscul ca proprietarii să rămînă fără nimic era major, întrucît acoperișul bucătăriei era comun cu cel al casei. Din fericire, intervenția pompierilor a făcut ca singura pagubă să fie reprezentată de trei metri pătrați de acoperiș, care au fost mistuți de flăcări. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic de la coșul de fum.

 

Incendiu pe malul iazului

 

Joi seară, pompierii romașcani au stins un alt incendiu izbucnit într-o zonă cu vegetație uscată. De această dată, pompierii au mers în localitatea Trifești, pe malul iazului din sat. Focul mistuia stuful de pe malul iazului și vegetația uscată, iar flăcările riscau să se extindă la unele locuințe și către zona împădurită din apropiere. Aproape o oră s-a luptat cu flăcările echipajul de pompieri care a ajuns la fața locului, pentru a stinge focul de pe cei aproximativ 1.000 de metri pătrați afectați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deschis în aer liber.

 

A vrut să se sinucidă

 

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani din municipiul Roman a vrut, joi noapte, în jurul orei 23.26, să-și încheie socotelile cu viața. Din fericire, un apropiat a sunat la 112, iar un echipaj SMURD s-a deplasat pe strada Energiei, acolo unde se afla bărbatul, și i-a acordat primul ajutor. Bărbatul care a vrut să se sinucidă era conștient și prezenta o plagă tăiată, de aproximativ zece centimetri, făcută prin automutilare, la nivelul antebrațului stîng, cu pierderi de sînge. Bărbatul a fost transportat, pentru îngrijiri, la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Urgență Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0