A vrut să se sinucidă de pe puntea de la Cotu Vameş. Moldova este până la genunchi

A vrut să se sinucidă de pe puntea de la Cotu Vameş. Moldova este până la genunchi

Dimensiune text

 

punte Cotu VamesGest disperat al unui bărbat de 50 de ani care, joi, 28 iulie, la primele ore ale dimineţii, a vrut să se sinucidă, aruncându-se de pe puntea de la Cotu Vameş, în râul Moldova. Tentativa de suicid a acestuia nu a avut sorţi de izbândă, el fiind zărit de mai multe persoane care au apelat imediat numărul unic de urgenţă 112.

Toată întâmplarea a avut loc joi dimineaţă, când bărbatul a fost văzut cum s-a aruncat de pe punte. Din fericire pentru acesta, martorii au sunat la 112, iar mai multe echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Roman au venit la faţa locului pentru a-l salva. În ciuda strădaniei acestuia de a-şi lua viaţa, apa din Moldova a fost prea mică şi tentativa sa de a fugi de pompierii care voiau să-l salveze nu a dat rezultate, el fiind adus la mal şi transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, pentru a primi îngrijiri.

„Mai multe echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Roman au fost alertate, la faţa locului fiind prezentă şi o maşină cu paramedic. Bărbatul a sărit de la aproximativ 8-9 metri în apa râului, însă aceasta nu era adâncă, ci cam până la genunchi. Victima a încercat să se îndepărteze de echipele de salvare, dar a fost recuperată. Bărbatul era conştient şi nu prezenta răni severe, asta şi pentru că a fost protejat de mâlul din apă. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Roman”, a declarat sublocotenent Andrei Grancea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Medicii de la Spitalul Roman au confirmat faptul că bărbatul nu a avut răni grave şi că, după ce a primit îngrijirile necesare, a fost internat la Secția Psihiatrie.

În această perioadă, pompierii nemţeni s-au confruntat cu mai multe cazuri de înec. Marţi, 26 iulie, cadavrul unui bărbat a fost găsit pe lacul Pângăraţi. Poliţiştii spun că ar fi vorba despre un localnic în vârstă de 38 ani, care a fost dat dispărut din ziua de 12 iulie (bărbatul dispăruse de acasă din ziua de 10 iulie), iar acum autorităţile fac anchetă pentru a stabilit dacă a fost vorba despre un accident sau despre sinucidere.

În cazurile de sinucidere când victima este salvată, aceasta este transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor şi a consilierii necesare pentru a trece peste ceea ce i-a împins la gestul de a-şi lua viaţa.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0