Prima paginăSport

A venit apa, începe campionatul!

Dimensiune text

Echipa masculină de handbal juniori II a Liceului cu Program Sportiv Roman trebuia să participe, acum o lună, la primul turneu din cadrul campionatului național 2012-2013, seria A, programat a se desfășura la Botoșani. Turneul nu a mai avut loc din cauza unui motiv esențial: lipsa apei.

 

 

Bine că am fost anunțați din timp și nu am mai cheltuit bani cu deplasarea. Ni s-a spus că nu este apă în tot Botoșaniul și, în aceste condiții, turneul nu mai putea avea loc, fiind amînat„, a afirmat atunci Codruț Mihalache, antrenorul echipei romașcane.

Pe de altă parte, nu a fost posibilă reprogramarea turneului într-un interval scurt de timp, de o săptămînă sau două. Unul dintre motive a fost și că, în perioada 5-7 octombrie, la Oradea a avea loc cursul de perfecționare a profesorilor de sport cu specializarea handbal și a antrenorilor care activează la juniori, organizat de Federația Română de Handbal și la care prezența a fost obligatorie.

La Botoșani s-au rezolvat probleme alimentării cu apă, astfel că întrecerea poate începe, ceea ce se va și întîmpla. Startul va fi dat vineri, 19 octombrie. Din grupa A mai fac parte echipele LPS Piatra Neamț, CSM Rarăul Cîmpulung Moldovenesc, LPS Botoșani și LPS Suceava. Fiecare dintre echipe va organiza cîte un turneu care va cuprinde cinci etape. La sfîrșitul acestei faze a competiției, primele două clasate din fiecare grupă vor juca în turneele semifinale pentru calificare la cel final.
Programul turneelor din seria A, varianta nouă: 19-21 octombrie, la Botoșani, 2-4 noiembrie / Suceava, 21-23 decembrie / Cîmpulung Moldovenesc, 15-17 februarie / Iași, 15-17 martie / Roman, 12-14 aprilie / Piatra Neamț. Turneele semifinale, la care vor avea acces primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe, se vor desfășura în perioada 17-19 mai, iar turneul final va începe în 29 mai și se va încheia în 2 iunie 2012. LPS Roman va avea, la Botoșani, următorul program: cu LPS Piatra Neamț și LPS Iași / vineri, cu Rarăul și LPS Suceava / sîmbătă, cu LPS Botoșani / duminică.

COMENTARII

WORDPRESS: 0