A văzut cum i s-a înecat fiica

Dimensiune text

Tragedie într-o familie din comuna Gherăești. O femeie care a vrut să se răcorească cu fiica ei la plajă trebuie acum să-și înmormînteze copilul și să răspundă în fața legii pentru ceea ce s-a întîmplat.

 

Marți, 19 iunie, în jurul orei 19.45, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală nr. 3 Săbăoani au fost anunțați, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că o fetiță de patru ani și-a pierdut viața prin înec. Cea care a anunțat autoritățile a fost chiar mama copilei, Daniela C., în vîrstă de 29 de ani. Femeia le-a spus dispecerilor de la 112 că fiica ei s-a înecat într-o acumulare de apă adiacentă rîului Moldova.

O echipă de polițiști s-a deplasat la fața locului, pentru cercetări. Din primele informații obținute, oamenii legii au stabilit că, în jurul orei 19.40, o minoră în vîrstă de 13 ani, din comuna Gherăești, a intrat în acumularea de apă, ținînd-o în brațe pe micuța în vîrstă de patru ani. În acest loc, a încredințat-o pe copilă mamei sale, care, deplasîndu-se spre mijlocul apei, din cauza adîncimii neregulate, s-a scufundat, scăpînd-o pe fiica sa din brațe.
Atît femeia, cît și minora în vîrstă de 13 ani au încercat să scoată fetița din apă, dar nu au reușit. Cadavrul fetei a fost scos din apă de o persoană care trecerea prin zonă. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de ambulanță, care a încercat efectuarea manevrelor de resuscitare, fără rezultat, însă, fiind declarat decesul copilului. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Roman, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului„, a afirmat subcomisar Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al Insectoratului de Poliție al județului Neamț.

Mamei copilei i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.COMENTARII

WORDPRESS: 0