A treia oară cu noroc

Aproape 2.000 dintre absolvenții din promoția 2011 care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în cele două sesiuni de examen organizate în 2011 s-au înscris pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2012.

 

În cele trei zile de înscrieri, în județul Neamț s-au înscris aproape 6.500 de candidați pentru examen, din care, conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Neamț, aproximativ 4.300 sînt absolvenți ai liceului din acest an. Aceștia vor susține probele în 15 centre de examen, mai multe decît cele organizate la examenul de anul trecut.

Din cele 15 centre de examen care vor fi înființate, cinci vor funcționa la Roman: Colegiul Național „Roman- Vodă” (unde vor da examen elevii de la școala gazdă și de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”), Grupul Școlar „Vasile Sav” (unde vor susține examenul și elevii de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani), Liceul cu Program Sportiv (unde vor veni și elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana”), Colegiul Tehnic „Petru Poni” (unde vor da examen și elevii de la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi”) și la Colegiul Tehnic „Miron Costin” (unde vor susține examenul și absolvenții de la Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” Horia).

Cele mai aglomerate centre sînt cele de la Colegiul „Ion Creangă” din Tîrgu Neamț, Grupul Școlar „Dimitrie Leonida” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, respectiv Liceul cu Program Sportiv Roman. Probele pentru certificarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină și cele pentru competențele digitale se vor da în 21 de centre de competențe. Pentru corectarea lucrărilor vor fi înființate șase centre de evaluare. Elevii din ultimul an de liceu vor încheia cursurile pe 1 iunie. Pe 11 iunie începe evaluarea competențelor digitale și de comunicare, iar probele scrise se desfășoară în perioada 2 – 6 aprilie. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • probele scrise se desfășoară în perioada 2 – 6 iulie , nu aprilie cum a scris : Cosette ZANOCEA….

    plus ca daca probele scrise se dau in iulie nu au cum sa fie afisate rezutatele pe 8 iulie….logic

    pai ori suntem redactori ori nu mai suntem ??? :))) :)))