A scăpat de închisoare pentru că s-a împăcat cu victima

Un bărbat din Cotu-Vameș a scăpat de pedeapsa cu închisoarea pentru că, înainte ca instanța să termine de judecat cauza, acesta s-a împăcat cu consăteanul în care a băgat un cuțit, în urmă cu doi ani.

 

 

Pe data de 28 decembrie 2009, Gheorghe Pădurariu s-a dus la un magazin mixt din satul Cotu-Vameș. După mai multe pahare de băutură, acesta a început să facă scandal în magazin și să-i amenințe pe ceilalți clienți care erau atunci acolo. Constantin Samoilă, unul dintre cei prezenți în magazin, i-a spus lui Gheorghe Pădurariu să iasă afară și să nu mai facă scandal. Vorbele l-au costat scump pe bărbat, fiindcă Pădurariu i-a răspuns cu un pumn în față. Sub forța loviturii, Samoilă a căzut, iar Pădurariu se pregătea să-i aplice o nouă lovitură. A fost oprit la timp, însă, de Ioan Cloșcă, care l-a luat pe acesta din urmă și l-a scos afară din magazin.

La un moment dat, Constantin Samoilă a ieșit din magazin pentru a merge la toaletă. Pădurariu l-a urmărit și l-a înjunghiat în piept. Lama cuțitului i-a ajuns lui Samoilă în plămîn, motiv pentru care polițiștii, care au deschis dosar penal pentru port fără drept de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri, amenințare și lovire, au preschimbat ultima faptă în tentativă de omor.

Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Neamț în septembrie 2011. Între timp, Gheorghe Pădurariu s-a împăcat cu Constantin Samoilă, fapt care a contat în ochii judecătorilor. Aceștia l-au condamnat pe Gheorghe Pădurariu la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și l-au pus sub supraveghere pentru o perioadă de patru ani și jumătate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0