A pierdut microbuzul şi a întârziat la Evaluarea Națională

Dimensiune text

Din cei 4.852 de elevi din Neamţ înscrişi la examenul de evaluare naţională, 4.766 s-au prezentat, luni, la proba de limba română. O elevă de la şcoala Dulceşti a întârziat o oră la examen şi a susţinut proba după ce au terminat colegii săi. 

Absolvenţii clasei a opta au susţinut, luni, prima probă a examenului de Evaluare Naţională, respectiv proba la Limba şi Literatura Română. Din totalul de 4.852 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Neamţ care s-au înscris la acest examen, 4.766 s-au prezentat luni la prima probă. Niciun elev nu a fost eliminat din examen, însă, în două situaţii, au fost folosite variantele de rezervă, din cauza faptului că elevii nu au putut începe examenul la ora stabilită.

„O elevă de la Școala Dulceşti a întârziat o oră la examen, din cauza faptului că venea dintr-o altă localitate şi a pierdut microbuzul cu care trebuia să ajungă la şcoală. Am făcut solicitare către Ministerul Educaţiei pentru a primi varianta de rezervă, astfel că eleva a putut susţine proba la Limba Română de la ora 13.00 la ora 15.00”, a precizat profesorul Mihai Floroaia, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

La Școala Gimnazială din Dochia, cei 16 elevi care s-au prezentat la examen, din cei 17 înscrişi, au fost nevoiţi să intre în examen cu patru ore întârziere, din cauza unor defecţiuni tehnice. „Nu am reuşit să introducem parola pentru a putea primi varianta de subiect, aşa că am fost nevoiţi să facem o nouă solicitare către Ministerul Educaţiei, pentru a putea folosi varianta de rezervă. Cei 16 elevi au susţinut examenul între orele 13 şi 15. Între timp, ei au stat la şcoală şi li s-a asigurat câte un pacheţel cu apă şi mâncare”, a spus inspectorul Mihai Floroaia.

Analiza unui fragment dintr-un basm de Petre Ispirescu, mai multe cerinţe legate de un articol din presă despre Ziua iei şi redactarea unei naraţiuni despre o întâmplare dintr-o zi de sărbătoare au fost subiectele la Limba română de la Evaluarea Naţională 2015.

Potrivit calendarului Evaluării Naţionale, marţi, 23 iunie, urmează proba la limba şi literatura maternă. În judeţul Neamţ nu există elevi înscrişi la această probă, aşa că următoarea probă a Evaluării Naţionale care va fi susţinută în şcolile din Neamţ va fi matematica, miercuri, 24 iunie.COMENTARII

WORDPRESS: 0