A născut în WC-ul din curte. Copilul nu a supravieţuit. Procurorii caută motivele

A născut în WC-ul din curte. Copilul nu a supravieţuit. Procurorii caută motivele

Dimensiune text

 

ambulanta 01Miercuri, 15 iunie, o tânără din Trifeşti a născut în toaleta din spatele curţii, dar, din nefericire, copilul nu a avut nicio şansă la viaţă. Naşterile la domiciliu sunt foarte rare în ultimii ani, însă femeia suferă, conform medicilor, de oligofrenie. Procurorii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, dar iau în considerare şi varianta în care mama şi-ar fi ucis pruncul.

Conform cadrelor medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, care au fost chemate să acorde primul ajutor, „mama” a fost diagnosticată cu lehuzie imediată, iar copilul – o fetiţă – a fost găsit mort. Tânăra a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţe Roman.

Tânăra a ajuns în jurul orei 17.30 pe mâna medicilor romaşcani, care au diagnosticat-o cu lehuzie imediată, anemie de fier severă. Medicii romaşcani consideră, la o primă evaluare, că tânăra suferă de oligofrenie. Din datele noastre, tânăra, de 30 de ani, provine dintr-un mediu precar, sărăcăcios, având inclusiv păduchi. Ea a primit toate îngrijirile medicale şi, în acest moment, se află internată în spital fără a ridica alte probleme.

Probleme vor fi, în schimb, în viitor, ea urmând a fi cercetată pentru ucidere din culpă, asta deoarece pruncul s-a născut viu, din primele verificări. Medicii legişti nu au stabilit, deocamdată, cum a murit fetiţa nou-născută, dacă a murit înecată în dejecţiile din toaletă sau a fost ucisă şi, mai apoi, aruncată în toaletă.

„Cauza penală a fost preluată de poliţiştii Secţiei 10 Dulceşti. Se analizează, la acest moment, dacă încadrarea faptei se va schimba din ucidere din culpă, cum este la acest moment, în ucidere de către mamă – pruncucidere. Necropsia nu a fost încă finalizată pentru a ne putea pronunţa. În funcţie de rezultat, dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ”, a declarat procuror Tudor Ionuţ Vieriu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Oricum, date fiind suspiciunile că tânăra suferă de o stare patologică caracterizată prin rămânerea în urmă a dezvoltării facultăţilor psihice, ea va fi supusă unei expertize de specialitate, care va confirma sau nu dacă poate fi trasă la răspundere.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0