Prima paginăSocialSanatate

A murit înecat cu o bucată de pâine

Dimensiune text

Un bărbat bolnav psihic, internat la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman, a decedat sâmbătă, după ce s-a înecat cu o bucată de pâine.

Un bărbat de 58 de ani, din Piatra Neamţ, care era internat la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman, a murit, sâmbătă, după ce s-a înecat cu o bucată de pâine. Pacientul suferea de demenţă Alzheimer. În general, persoanele cu boli neurologice suferă şi tulburări de deglutiţie. Bărbatul era internat de o săptămână la spitalul din Roman şi se afla sub supraveghere medicală, iar între timp i s-au făcut multiple investigaţii medicale, printre care şi investigaţii neurologice.

Sâmbătă dimineaţa a mers la micul dejun, unde a mâncat pâine cu ceai, după care a urcat la etaj, acolo unde era salonul, dar nu a mai apucat să ajungă la destinaţie, căci pe hol s-a prăbuşit la pământ. „Sâmbătă dimineaţa, după ce a mâncat, pacientul a vrut să se întoarcă la salon, însă pe hol a avut această cădere. S-au făcut imediat manevre de resuscitare la faţa locului, a fost chemată Ambulanţa, au încercat şi ei să îl resusciteze, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el”, a declarat medicul psihiatru Anca Hâncu, directorul Spitalului „Sfântul Nicolae”.

În urma autopsiei care i s-a făcut bărbatului, au fost descoperite resturi mici de pâine pe căile aeriene, însă şi o afecţiune cerebrală care ar fi putut să declanşeze probleme neurologice şi de deglutiţie. „Cauza morţii, stabilită în urma autopsiei, a fost asfixiere dată de probleme neurologice. Pacientul era foarte afectat de demenţa Alzheimer, iar boala în sine are specifice tulburări de deglutiţie”, a precizat directorul spitalului.

Fiind o moarte mai puţin obişnuită, a fost sesizată şi Poliţia. Lucrătorii de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au făcut cercetări, dar investigaţiile lor au arătat că nu a fost vorba de o moarte suspectă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0