A murit Culiță Tărâță

Dimensiune text

Împietriți de durere, anunțăm trecerea la cele veșnice a tatălui Tărâță Culiță. Moartea fulgerătoare lasă un mare gol în sufletele noastre. Singura noastra mângâiere rămâne amintirea unui părinte iubitor, a unui om de mare noblețe sufletească, care și-a împărțit cu generozitate viața între familie și munca dedicată comunității.

Corpul celui prematur dispărut dintre noi este depus în locuința de pe strada 1 Decembrie 1918(Florilor), din Roman. Înmormântarea va avea loc marți, 25 noiembrie, la ora 10, în Cimitirul Eternitatea din Roman.

Ne rugăm pentru odihna sufletului său!

Andreea și Mihai Tărâță

  Cu tristeţe şi durere în suflet, organizaţia UNPR Neamţ anunţă trecerea în nefiinţă a preşedintelui Culiţă Tărâţă, după o luptă inegală cu o boală pe care n-a putut-o învinge. Pentru colegii de partid, domnul Culiţă Tărâţă a fost un preşedinte vector de imagine, un coordonator şi un prieten bun, care a unit şi a consolidat organizaţia judeţeană şi în urmă căruia a rămas un gol de neegalat. Dumnezeu să-l odihnească! Preşedinte Executiv, Constantin Iacoban

Regretăm pierderea prematură a celui care a fost un om de o valoare deosebită -Tărâță Culiță.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei îndoliate

Iulia și Mihai Havrici

Trecerea la cele veșnice a lui Tărâță Culiță este o mare pierdere pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au prețuit. Dedicat familiei, apropiat de cei în suferință și un luptător pentru binele comunității, va rămâne veșnic în amintirea noastră. Dumnezeu să-l ierte!

Suntem alături de familia îndoliată.

Dana și Eduard Corduneanu

Cu adâncă tristețe în suflet anunțăm pierderea ireparabila a celui care a fost un om de valoare deosebită, Tărâță Culiță, care și-a dedicat viața binelui celor mulți. Veșnica recunoștință pentru faptele sale de rară omenie. Ne rugăm pentru odihna sufletului său!

Nușa și Vasile Balcan

Cutremurat în adâncul sufletului am aflat cumplita veste a plecării dintre noi, la cele veșnice a celui ce-a fost Culiță Tărâță. Dumnezeu să îl așeze într-un loc special, de unde să ne vegheze pe noi, cei care l-am apreciat și prețuit. Sincere condoleanțe familiei!

Farcaș Gabriel

        Am primit, cu profundă tristeţe, vestea trecerii la cele veșnice a celui care a fost Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț.
În numele romașcanilor şi al meu personal doresc să prezint familiei îndurerate și tuturor celor care i-au fost aproape, adânca noastră compasiune şi sincere condoleanţe. Cuvintele de mângâiere  sunt greu de găsit acum când și suflete noastre, ale prietenilor, sunt învăluite de durere!
Va rămâne în amintirea și sufletele noastre ca un om de care ne vom aduce aminte cu drag și mult respect!
Bunul Dumnezeu sa aduca alinare familiei indoliate si sa ii dea putere sa treaca peste aceste momente.
        Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!
 
Primarul Municipilui Roman

Laurențiu Dan Leoreanu

Colectivul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ transmite sincere condoleanţe familiei, pricinuite de trecerea în nefiinţă a celui care a fost un mare om de afaceri, un mare politician, un familist convins şi un bun român:

Culiţă Tărâţă

Dumnezeu să îl odihnească!

Nespusă durere şi profund regret se aşterne în sufletele tuturor celor care trăiesc în aceste clipe despărţirea de omul, soţul, tatăl, prietenul şi colaboratorul tuturor, Culiţă Tărâţă. Pe acest om de o nobleţe sufletească aparte, l-am cunoscut în împrejurări diverse, descoperind de fiecare dată prestanţa şi dragostea cu care vorbea despre proiectele sale împlinite profesional, despre planurile sale de viitor, despre trăirile sale duhovniceşti, ancorate în credinţa străbună primită de la părinţii săi, despre lăcaşurile de cult pe care le-a ctitorit sau restaurat în diverse comunităţi din judeţul Neamţ şi, mai ales, despre biserica din satul natal, Iucşa, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – izvorâtorul de Mir, ridicată cu sprijinul său. Domnia sa s-a dovedit a fi un prieten de nădejde şi un fidel colaborator al Bisericii, calităţi ce l-au recomandat spre a face parte din Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului În întreaga sa activitate desfăşurată în demnităţile pe care le-a avut în această lume a lăsat o părticică din sufletul său. Este amprenta pe care a lăsat-o în conştiinţa celor care l-au conoscut. În aceste clipe de adâncă tristeţe, ne exprimăm compasiunea şi suntem duhovniceşte alături de întreaga familie îndoliată, rugând pe Milostivul Dumnezeu să rânduiască sufletul său în latura celor drepţi. În veci veşnică pomenire!

† Ioachim BĂCĂUANUL 

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

Culiță Tărâță – Veșnicia s-a născut la sat!
Un suflet mare, care nu a uitat niciodată de unde a plecat !
Spiritul de țăran român l-a făcut un mare patriot, un om harnic, dedicat agriculturii, iubitor de pământ și mai ales de oameni.
Îmi amintesc cum mă ducea printre culturile sale care se întindeau până la Orizont, vorbindu-mi despre pământ, plante, utilaje, tehnologie și inovație în agricultură cu pasiunea unei filozofii aparte.
Nu poziția de om politic l-a consacrat pe Culiță Tărâță, cât cea de agricultor performant, atât în România cât și peste hotare.
În urma lui rămân locurile pe care le-a sfințit cu mintea și sudoarea palmelor sale.
Am pierdut un român, am pierdut un prieten!
În acest trist final nu îmi vin în minte decât versurile lui Adrian Păunescu:
A venit și vremea furtunoasă
Să ne dăm naturii înapoi,
Hai țărani, întoarceți-vă-acasă
Că e-dor pământului de voi!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Deputat Liviu Habuz

COMENTARII

WORDPRESS: 5
  • ANGELICA TABACARU 5 ani

    Pierderea unui asemenea OM,este dureroasa si de neanlocuit!Ca agronom si om crescut la tara,a apreciat si ajutat truditorii pamantului,nu si-a negat originea,a ajutat scoli,biserici,a fost un om popular.Comentariul rautacios este sfidator!Nu-i crestineste sa vorbesti urat despre cineva care nu se mai poate apara!Cati dintre cei care au,au dat cat a dat d-l TARATA?!Dumnezeu sa-i dea pe masura,sa-l ierte si sa-i fie tarana usoara!

  • alin 5 ani

    DUMNEZEU O SA AIBA GRIJA DE EL!

  • Familia Rusu Petrica suntem alaturi de familia Culita Tarata,in aceste momente grele care nu au fost asteptate, deoarece a fost un om bun ce a ajutat pe toata lumea . DUMNEZEU SA-L IERTE.

  • Smaranda 5 ani

    Dumnezeu sa-l odihneasca in randul celor drepti! A fost un om harazit cu vocatia de a darui semenilor, de a-i iubi si de a-i incuraja in momente delicate. Dimensiunea sa altruista nu poate fi contabilizata lumeste, tocmai pentru faptul ca a fost anume ales pentru acest har al Divinitatii…