Prima paginăRoman

A început sezonul soldărilor de vară

Dimensiune text

În perioada 1 august – 31 octombrie, comercianții pot practica vînzări de soldare, cu scopul vînzării accelerate a stocului de mărfuri și, respectiv, al reînnoirii sezoniere a sortimentului de produse. Deși practică astfel de vînzări de soldare, agenții economici nu s-au obosit să notifice Primăria Roman  această intenție și perioada în care aplică soldări, deși sînt obligați, prin lege, să facă o astfel de informare cu 15 zile înainte de începerea perioadei de soldare.

 

Nici un agent economici nu a notificat Primăria Roman intenția de a   efectuare vînzări de soldare. Ultima notificare de acest gen a fost înregistrată  pentru soldările de la începutul acestui an„, a precizat Valeriu Vartolaș, reprezentantul compartimentului Autorizări Comercial din cadrul Primăriei Roman.

Data de 1 august este reglementată ca find prima zi în care comercianții pot face vînzări de soldare. Potrivit legii, vînzarea de soldare este orice vînzare însoțită sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea „soldare”, „soldări” sau „solduri” și care, printr-o reducere de preț, are ca efect vînzarea accelerată a stocului de mărfuri în scopul reînnoirii sezoniere a sortimentului de produse.  Reducerea de preț trebuie să fie raportată la prețul de referință practicat, ceea ce înseamnă că pe eticheta produsului trebuie să existe atît prețul vechi, cît și prețul rezultat din aplicarea reducerii. Agenții economici care nu respectă legislația privind vînzările de soldare riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0