A furat mai multe bunuri, apoi a dat foc gospodăriei de unde furase

A furat mai multe bunuri, apoi a dat foc gospodăriei de unde furase

Dimensiune text

 

Vineri, 15 mai, un tânăr de 23 de ani a fost identificat și reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.32, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Brășăuți, din comuna Dumbrava Roșie. La locul indicat s-au deplasat patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

La ajungerea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la trei anexe gospodărești, cu posibilitatea propagării la locuință. Nu au fost înregistrate victime. În urma incendiului au ars: două anexe gospodărești din lemn, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și acoperișul unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Conform ISU Neamț, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată, fiind sesizați polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești.

Conform IPJ Neamț, în cadrul activităților de cercetare desfășurate, polițiștii au conturat ipoteza comiterii faptei de către un tânăr de 23 de ani. Investigațiile au relevat faptul că, la data de 11 mai, cel în cauză, împreună cu alți doi tineri, de 16, respectiv 18 ani, ar fi pătruns în incinta locuinței persoanei vătămate din comuna Dumbrava Roșie, de unde ar fi sustras un frigider, un aragaz și o butelie.

În baza aceleiași rezoluții infracționale, în noaptea de 14 spre 15 mai, persoana bănuită de comiterea faptei s-ar fi deplasat la același imobil și ar fi stropit cu o substanță inflamabilă interiorul unei anexe a aceleiași locuințe, după care a incendiat-o, părăsind locul faptei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral, bunurile sustrase fiind restituite persoanei vătămate.

„În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul de 23 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Ceilalți doi tineri sunt cercetați de polițiști în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț. Sâmbătă, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0