Prima paginăActualitate

A fost exercițiu de alarmare în caz de cutremur în toată țara

A fost exercițiu de alarmare în caz de cutremur în toată țara

Dimensiune text

 

SMURD-112-pompieri-680x365Marți, 1 noiembrie, în toată țara s-a desfășurat un exercițiu de alarmare pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență. În întreaga acțiune au fost implicați toți factorii de intervenție, de la pompieri, la forțe de poliție, Ambulanța și serviciile voluntare pentru Situații de Urgență.

„Potrivit scenariului exercițiului «Seism 2016», în zona Vrancea s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism au plecat spre București și Iași. Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI. De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie”, se arată în comunicatul ISU Neamț.

Exercițiul „Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0