Preot originar din Tămășeni, găsit spânzurat în casa parohială în Italia

preot italia

  Un preot catolic originar din Tămășeni, care slujea în Italia, în provincia Verona, a decedat luni, 16 ianuarie, la vârsta de 43 de ani. Enoriașii nu au explicații pentru moartea preotului, iar forțele de ordine nu au găsit urme de efracție (...)

Au furat 30.000 de lei dintr-o locuință din Roman

bani lei

  Luni, 16 ianuarie, în jurul orei 12.30, dispeceratul Poliţiei municipiului Roman a fost sesizat despre faptul că persoane necunoscute au sustras bani și bijuterii dintr-o locuință. La fața locului s-a deplasat, imediat, echipa de cercetare, care a stabilit că pe, perioada cât au lipsit (...)

Noi taxe pentru eliberarea pașapoartelor, de la 1 februarie

pasaport

  Prefectura Neamț anunță că, având în vedere prevederile articolului 3 și ale articolului 8 din cadrul Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, începând cu 1 februarie 2017, se elimină următoarele taxe: – (...)

A lovit mașina de un copac după ce a derapat

politie-accident

  Luni, 16 ianuarie, în jurul orei 13.30, pe DN 15D, în afara localității Bahna Mare, a avut loc un eveniment rutier soldat cu autoaccidentarea conducătorului auto. Din primele cercetări ale polițiștilor se pare că, în timp ce un bărbat de 41 de ani, din Doljești, conducea un autoturism (...)

În școlile din Roman pică tavanele, curge apa prin acoperișuri, tablourile electrice sunt praf și centralele merg doar păzite

intalnire directori scoli 1

  Luni, 16 ianuarie, timp de aproximativ o oră, reprezentanții unităților de învățământ din Roman s-au întâlnit cu conducerea Primăriei Roman pentru a spune care le sunt problemele, astfel încât parte dintre acestea să fie prinse în  lista de investiții pe anul curent. Fiecare (...)

Primarul Romanului spune că nu se mai taie arbori, doar se toaletează

crengi copaci

  În această săptămână, echipe ale Primăriei Roman vor efectua toaletări de arbori în mai multe zone din oraș. Acțiunea are în vedere sănătatea arborilor. În cursul acestui an, în municipiu nu vor fi tăiați copaci, iar programul de plantare a puieților va continua, anunță autoritățile. „Pentru (...)

colegiul pentru poni mihai eminescu 01

,,Sub semnul lui Eminescu”, la Colegiul Tehnic ,,Petru Poni”

  Colegiul Tehnic ,,Petru Poni” din Roman, a organizat luni, 16 ianuarie, o activitate culturală și educativă dedicată împlinirii a 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, poetul nepereche a cărui operă învinge timpul, după cum afirma George Călinescu, la eveniment participând (...)

In memoriam Mihai Eminescu și Ziua culturii naționale, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

  Luni, 16 ianuarie, Catedra de limba și literatura română a Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman a desfășurat activitatea „In memoriam Mihai Eminescu”, aflată la a VIII-a ediție. Intenția profesorilor de limba și literatura română a fost să-i implice pe elevi (...)

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

  Pentru următoarele două săptămâni, meteorologii prognozează o vreme în general rece în întreaga țară, deși după data de 23 ianuarie valorile termice vor ajunge chiar și la 6 grade pe timpul zilei, în timp ce ninsori slabe vor cădea atât în intervalul 16-18 ianuarie, (...)

Ce mănâncă necăjiții Romanului

  În Roman, nu mai puțin de 224 de persoane, de la bătrâni și până la copii, primesc, zilnic, de la cantina socială – „Casa pâinii” – mâncare, pentru a supraviețui. La aceștia se adaugă și cei care, ocazional, ajung la „Casa Speranței”, oamenii fără adăpost, (...)

Cererile pentru locuințe ANL sunt așteptate până la finele lunii

  Până la finele acestei luni, romașcanii care au depus dosare pentru a obține o locuință destinată tinerilor prin programul derulat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) trebuie să reactualizeze parte din acte și tot până pe 31 ianuarie se așteaptă și noile (...)

MFP și ANAF extind spațiul privat virtual şi pentru persoanele juridice

calculator-computer

  Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) extinde serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru toți (...)

CSM Roman angajează inspector la compartimentul Financiar-Contabilitate

sigla-csm-roman-02

  Club Sportiv Municipal Roman scoate la concurs un post de inspector specialitate 1A în cadrul compartimentului (...)


Victorie pentru CSM Roman în ultima etapă a turului

CSM Roman CSM Bistrita handbal 3

  Duminică, 15 ianuarie, echipa de handbal feminin CSM Roman a întâlnit, pe teren propriu, de la ora (...)

CSM Roman întâlnește duminică CSM Bistrița

  Echipa de handbal feminin CSM Roman va juca duminică, 15 ianuarie, pe teren propriu, de la ora 11, partida din..

CSM Roman urcă pe locul al patrulea după prima victorie din 2017

  Echipa de handbal feminin CSM Roman a disputat miercuri, 11 ianuarie, de la ora 15, în deplasare, partida din cadrul..

Mihai Eminescu a fost pomenit la catedrala arhiepiscopală din Roman

catedrala arhiepiscopala slujba mihai eminescu

  Duminică, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” (...)

Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul

  Ziua Sfântului Ioan Botezătorul (7 ianuarie) încheie sărbătorile de iarnă începute cu Nașterea Domnului. Sfântul Ioan Botezătorul este unul dintre..

Creștinii ortodocși sărbătoresc vineri Botezul Domnului

  Creștinii ortodocși sărbătoresc vineri, 6 ianuarie, Botezul Domnului, sărbătoare numită în popor și Bobotează. În biserici se săvârșește slujba aghesmei..

primaria-roman Se caută viceprimar pentru Roman

  Plecarea lui Laurențiu Leoreanu în Parlamentul României a făcut ca atribuțiile de primar să fie preluate, conform legii, de către viceprimarul Lucian Micu. Conform reglementărilor în vigoare, Consiliul Local (CL) Roman poate desemna un nou viceprimar, tot din rândul aleșilor, dar asta înseamnă că...

Primaria Roman Noul an aduce pentru Roman un nou primar

  Este oficial: începând de vineri, 30 decembrie, în ultima zi de lucru din acest an, Laurențiu Leoreanu a renunțat la mandatul de primar al Romanului în favoarea funcției de deputat în Parlamentul României. Acesta a susținut o ultimă conferință de presă în calitate de...

evidenta-persoanei-politia-comunitara-clubul-petrotub-03 Un nou război: Roman – Piatra Neamț, PNL – PSD. Consiliul Județean vrea Clubul Petrotub înapoi

  Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Județean (CJ) s-a aflat un proiect de hotărâre care prevede revocarea, începând cu 1 februarie 2017, a dreptului de administrare a Consiliului Local Roman (obținut tot printr-o hotărâre de CJ în 2007) a Clubului...

leoreanu-camera-deputatilor copy2 Laurențiu Leoreanu: „Am ales calea, voi merge pe acest drum al administrației publice centrale”

  „Îmi voi depune mandatul de primar după data de 1 ianuarie, pentru ca noi să putem fi, aşa cum am fost mereu în ultimii 8 ani, împreună şi sărbătorind cu speranţă şi încredere trecerea dintre ani, ca o mare familie, cu lacrimi şi zâmbete,...

Se mișcă lucrurile la Centrul de Primire Urgențe

CPU Spitalul Roman 1   După scandalul de la finele săptămânii trecute de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, exacerbat și din cauza comunicării deficitare..

Comunicat de presă – Primarul Lucian Micu dorește îmbunătățirea condițiilor în Compartimentul Primiri Urgențe, din Spitalul Municipal

comitet-director-spital   În urma unor discuții purtate cu Comitetul Director al Spitalului Municipal de Urgență Roman, primarul Lucian Micu a propus o serie de măsuri în vederea îmbunătățirii condițiilor de primire a pacienților, în secția urgențe...

Comunicat de presă – Spitalul Roman reacţionează şi ia primele măsuri

cpu-spital-intrare-iarna   Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a demarat o anchetă  internă  ca urmare a publicării, în mediul online, a unor imagini în care apare un bătrân care s-a prezentat la C.P.U şi a acuzaţiilor..

Conducerea Spitalului Roman reacționează la acuzații

spitalul-roman   Sâmbătă, 7 ianuarie, conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a organizat o conferință de presă în care prezentat punctul de vedere oficial al instituției în cazul pacientului de 84 de ani, din Ion Creangă,..

Mihai Eminescu, sărbătorit cu evenimente inedite la Roman

afis ZIUA CULTURII NATIONALE Clepsidra 2017 - 01   Duminică, 15 ianuarie, se împlinesc 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. În acest context, Societatea Culturală..

Piesa „Dar… ce-ați crezut?!”, de Nadezda Ptushkina, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

teatrul-tineretului-dar-ce-ati-crezut1   Teatrul Tineretului din Piatra Neamț vă invită sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 19, în sala mare, la piesa „Dar… ce-ați crezut?!”, de Nadezda Ptushkina, un spectacol de Tudor Tăbăcaru, avându-i în distribuție pe: Maria..

Florin Piersic și Medeea Marinescu, în „Străini în noapte”

straini-in-noapte-02   Luni, 13 februarie, cu o zi înainte de Valentine’s Day, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași vă invită să urmăriți piesa „Străini în noapte”, în care vor juca cunoscuții actori Florin Piersic și Medeea..

O nouă ediție a expoziției colective „Anuala de pictură, grafică şi sculptură”

ANULA 12final.cdr   Muzeul de Artă din Roman îi invită pe iubitorii de artă la ediția din acest an a expoziției colective „Anuala de pictură, grafică şi sculptură”, ce va fi vernisată vineri, 16 decembrie, la ora..
deszapezire-32

Sub nămeți… sunt oamenii

  A fost întâi zăpada răscolită ce a lăsat în urmă drumuri înfundate și blocate, trotuare înzăpezite și oameni nemulțumiți. Pe..
cadouri-box-craciun

Stimulente materiale acordate salariaților Cersanit România

  În pragul sărbătorilor de iarnă, conducerea companiei Cersanit România a acordat angajaților săi produse gratuite din gama de produse fabricate..
gala-03-ian

Paula Seling, la Opera Națională Română Iași

  Duminică, 8 ianuarie, Opera Naţională Română Iaşi (ONRI) își deschide porțile în noul an. Astfel, începând cu ora 18.30, iubitorii..


Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close