„Vizitele la Spital se ţin pe hol, nu în salon! Nu mai aduceţi flori pacienţilor!”

spital 02

  Scandalul naţional al dezinfectanţilor diluaţi şi mărturiile unor medici conform cărora unii bolnavi au venit cu o afecţiune şi au plecat cu altele au determinat unele schimbări şi la Spitalul Roman. Dacă problema dezinfectanţilor de la Hexi Pharma nu este una reală pentru unitatea de la Roman, fiind (...)

Autor: Claudia Matei | Publicat cu 2 ore în urmă

„Vizitele la Spital se ţin pe hol, nu în salon! Nu mai aduceţi flori pacienţilor!”

spital 02

  Scandalul naţional al dezinfectanţilor diluaţi şi mărturiile unor medici conform cărora unii bolnavi au venit cu o afecţiune şi au plecat cu altele au determinat unele schimbări şi la Spitalul Roman. Dacă problema dezinfectanţilor de la (...)

Aparatul de radiologie aşteaptă „OK-ul” de la Consiliul Judeţean

radiologie07c

  Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman speră ca, în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean, aleşii judeţului să-şi păstreze promisiunea de a sprijini financiar dotarea unităţii medicale cu un aparat de radiologie modern. În fapt, aparatul a fost achiziţionat, tot (...)

Medici prinşi la fumat în camera de raport gardă. Au scăpat de sancţiune

tigara fumat tutun 680x365

  Deşi, în instituţiile publice, fumatul este interzis din primăvara acestui an, la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman legea nu se respectă în totalitate. Pacienţii părăsesc incinta unităţii medicale, inclusiv curtea, deşi le este interzis acest lucru. Nici medicii nu sunt mai prejos, (...)

Zona cinematografului „Unirea” a fost igienizată

Gang cinema Unirea

  Au trecut aproape 13 ani de la ultimul film ce a rulat în sala cinematografului „Unirea” din Roman, iar până la modernizarea acestui imobil, autorităţile locale au decis reabilitarea zonei. Gangurile au tot fost igienizate de autorităţilor locale, mai ales că aceste pasaje au (...)

Două tentative de suicid în aceeaşi zi. O fată s-a autoincendiat

ambulanta21

  Marţi, o femeie şi un bărbat, ambii tineri, au încercat să-şi pună capăt zilelor. Din fericire, ambii au scăpat cu viaţă, dar şi cu traume. Mai grav este că o tânără de 19 ani şi-a dat foc. Azi noapte, la jumătate de oră după miezul nopţii, Ambulanţa a ajuns în strada Fabricii, (...)

De două luni, nimeni nu a repus pe roţi ambulanţa SMURD TIM

ambulanta 01

  S-au făcut demersuri peste demersuri de către autorităţile locale, s-au depus petiţii de către cetăţeni, dar totul în zadar în ceea ce priveşte reluarea funcţionării singurei ambulanţei de terapie intensivă mobilă (TIM), cea care are aparatura şi personalul necesar pentru salvarea (...)

zile 08 celibidache

Zilele municipiului, o sărbătoare a tuturor romaşcanilor

  Ca în fiecare an, în perioada 14-21 mai, municipiul Roman îmbracă hainele de sărbătoare, iar la ediţia din acest an, a VII-a, a Zilelor Municipiului Roman, administraţia locală le-a pregătit romaşcanilor peste 30 de activităţi – evenimente, conferinţe, simpozioane, gale, dezbateri, (...)

La Spitalul Roman a venit pe lume o „voinică” de 6 kilograme

  O mămică din Roman a adus pe lume, pe 21 mai, de Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, un copil ce a cântărit la momentul naşterii nu mai puţin de şase kilograme, o greutate mai puţin întâlnită în lumea medicală. Fetiţa s-a născut la termen, dar se află acum sub (...)

Elevi de la Liceul Săbăoani şi „Roman-Vodă”, medaliaţi la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

  În perioada 19 – 22 mai, la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N.V. Karpen” din Bacău s-a desfăşurat etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei. La etapa naţională au participat cinci elevi din judeţul Neamţ, trei dintre aceştia întorcându-se (...)

Vreme instabilă și cu precipitații pe arii extinse, în următoarele două săptămâni

  Vremea va continua să fie schimbătoare spre finalul lunii mai și în prima săptămână din iunie, cu temperaturi ce nu vor scădea sub 20 de grade Celsius la nivelul întregii țări, dar și cu precipitații pe arii extinse, cu preponderență pe 24 și 25 mai, respectiv între (...)

Zilele Municipiului Roman 2016, hrană pentru trup şi suflet

  Ca în fiecare an, în perioada 14-21 mai, municipiul Roman îmbracă hainele de sărbătoare, iar la ediţia din acest an, a VII-a, a Zilelor Municipiului Roman, administraţia locală le-a pregătit romaşcanilor peste 30 de activităţi – evenimente, conferinţe, simpozioane, (...)

Controale pentru depistarea E.Coli în magazine, din luna iunie

carne

  Membrii Colegiului prefectural s-au întâlnit marţi, 24 mai, în şedinţa lunară. Între temele şedinţei s-au (...)

Preţurile produselor în Piaţa din Roman. Au apărut vinetele şi cireşele

piata

  Ziarul de Roman vă prezintă preţurile principalelor produse care se comercializează în pieţele din (...)


PNL Roman clip [VIDEO] Echipa PNL Roman a lansat clipul pentru proiectul „Roman 2020”

  Sub sloganul “Viitorul are sens”, Laurențiu Dan Leoreanu, candidatul PNL pentru funcția de primar, și echipa liberală pentru Consiliul Local Roman au lansat, inclusiv în mediul virtual, clipul pentru campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie. “Îmi doresc un Roman de care copiii...

liviu dragnea 01 Liviu Dragnea a venit în Neamţ să susţină candidaţii PSD

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent, vineri, în judeţul Neamţ, în cadrul unui turneu electoral pe care îl desfăşoară în judeţele Moldovei. Acesta a avut o întâlnire la Consiliul Judeţean Neamţ, a vizitat şi lucrările de la Piaţa Centrală din Piatra Neamţ, dar...

cabina vot alegeri Cât ne costă campaniile electorale ale politicienilor. Se fac din banii noştri

  Vă vine sau nu să credeţi, campania electorală, cel puţin pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, este plătită de fiecare dintre cetăţenii acestei ţări. Ziarul de Roman vă prezintă, în conformitate cu legile pentru acest scrutin, de ce sume pot beneficia partidele politice,...

PNL Lansare program Neamt2020 09 PNL Neamţ a lansat programul politic „Neamţ 2020 – Prosperitate pentru nemţeni!”

  Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, alături de Dragoş Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra Neamţ, Laurenţiu Leoreanu, candidatul PNL la Primăria Roman, Traian Humulescu, candidatul PNL la Primăria Tîrgu Neamţ, alături de directorul de campanie senatorul Eugen Țapu Nazare, deputatul Vlad...

PNL lansare candidati 10 Echipa PNL, în rândul marii familii romaşcane

  Miercuri, 11 mai, la aproape două săptămâni de la depunerea oficială a candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie, echipa PNL a făcut şi pasul lansării candidaţilor în spaţiul public, în cadrul unei întâlniri cu membrii şi simpatizanţii partidului, susţinută...

Harta 02 PNL a lansat Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane

  Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Leoreanu, preşedintele PNL Roman, şi preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, au lansat miercuri, 11 mai, Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane. Astfel, cei doi lideri – în calitate de candidat PNL la Primăria municipiului Roman, respectiv candidat PNL la...

PNL sigla 02 Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc: „Avem nevoie urgentă de un Pact pentru Sănătate la nivelul judeţului Neamţ, cu soluţii concrete şi asumat de toate partidele, indiferent de rezultatul alegerilor locale. Vă invit la dialog!”

  Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a afirmat că, în contextul în care starea sănătăţii la nivel judeţean este deosebit de gravă, este absolut necesar ca factorii decizionali şi politici, în frunte cu PNL, să lase deoparte orgoliile politice, să se aşeze cu toţii la...

primar leoreanu 2008 - 2016 Cu cât şi cu ce s-a îmbogăţit primarul Leoreanu în două mandate

  Primarul Laurenţiu Leoreanu a fost ales primar în 2008, iar în cei opt ani de activitate la şefia Primăriei a trecut prin mai multe schimbări. Ba un teren, ba o casă, ba un cont, ba bijuterii de mii de euro, ba funcţii politice pierdute...

vot-680x365 Un nou sondaj: Mergeți la vot pe 5 iunie?

  Ziarul de Roman vă invită să participați la un nou sondaj de opinie. Pentru următoarea săptămână, vă invităm să răspundeți la întrebarea: “Mergeți la vot pe 5 iunie?”, pentru a vedea ce interes prezintă în rândul cititorilor noștri alegerile locale din acest an. De...

Școala Gherăeşti, campioană naţională şcolară la oină

oina 01 Scoala Gheraesti Olimpiada Gimnaziilor

  În perioada 20 – 22 mai, la Constanţa a avut loc Olimpiada Gimnaziilor la oină – etapa (...)

Cupa României merge la Bucureşti. HCM Roman merge în Europa

  HCM Roman a încheiat un nou sezon remarcabil, reuşind, pentru al treilea an consecutiv, calificarea în cupele europene. După Cupa..

[VIDEO] Dublu succes pentru HCM Roman: finala Cupei României şi o nouă calificare în cupele europene!

  Echipa de handbal feminin HCM Roman s-a calificat în finala Cupei României după ce a învins, vineri seară, 20 mai,..

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” va fi resfinţită vineri

biserica 01

  În după-amiaza zilei de vineri, 20 mai, va fi oficiată slujba de resfinţire a bisericii cu hramul (...)

Părintele Necula, din nou de vorbă cu romaşcanii

  În contextul manifestărilor cultural-religioase dedicate Zilelor Melchisedec Ștefănescu, ajunse anul acesta la cea de-a XVI-a ediţie, la finele săptămânii, părintele..

Episcopii catolici îndeamnă să mergem la vot, dar fără „promisiuni sau avantaje materiale”

  Reprezentanţii Bisericii Catolice din România îndeamnă „pe fiecare creştin şi pe toţi oamenii de bună credinţă să-şi exercite dreptul şi..

Secţia de paliaţie aşteaptă avizul de la Ministerul Sănătăţii

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03   Spitalul Municipal de Urgenţă Roman continuă demersurile pentru înfiinţarea unei secţii de paliaţie, unde bolnavii care se află în stadii..

Mastectomia şi efectele secundare

mastectomie   De-a lungul timpului, cu precădere în ultimii zece ani, cancerul de sân afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Specialistul kinetoterapeut Andreea Broască ne explică mai multe despre procedura chirurgicală de înlăturare a..

Băuturile răcoritoare neîndulcite pot, de asemenea, cauza probleme dentare

sanatate - carii dentare   Este binecunoscut faptul că zahărul este un inamic al dinţilor. Atât zahărul din alimente, cât şi cel din băuturi afectează negativ dinţii. Din acest motiv, pe piaţă există numeroase variante de dulciuri şi băuturi..

Calorii goale

calorii goale 02   Alimentele ne oferă atât energie, sub forma caloriilor, cât și vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi și fibre necesare pentru buna funcționare a organismului. Așadar, alimentele care conțin doar calorii fără a oferi organismului nostru și..

Biblioteca „George Radu Melidon” se redeschide joi

11 biblioteca   După aproape patru ani de muncă în construcţii şi arhitectură continuă, Biblioteca „George Radu Melidon” – „Casa Ioachim” îşi va..

Romaşcanul Emilian Pal, nominalizat pentru premiul de debut de Uniunea Scriitorilor din România

emilian pal fortral   Volumul romaşcanului Emilian Pal – „Fortral” – a intrat „în cărţi” pentru câştigarea premiului pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Volumul de poezie „Fortral” a fost nominalizat de juriul USR, condus de..

Dezbatere pe tema poruncii „Să nu ucizi”

conferinta porunci   Miercuri seară, Academia „Petru Tocănel” din Roman a continuat seria conferinţelor „Cele 10 Porunci ale lui Dumnezeu”. Astfel, în sala de conferinţe a Hotel Plaza Roman, a avut loc de-a cincea conferinţă, tema discutată..

Expoziţia „Locul Crucii”, a Monicăi D. Carp, la Muzeul de Artă din Roman

expozitie Locul Crucii Monica Carp 3   Miercuri, 18 mai, la orele 16, la Muzeul de Artă Roman va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură „Locul Crucii”, a Monicăi D. Carp, artist plastic, membră a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Piatra..
alegeri08-680x365

DREPTUL cititorilor Ziarului de Roman la informare, refuzat de Biroul Electoral Local

  În urmă cu mai bine de o săptămână (mai exact, pe 6 mai 2016), Ziarul de Roman a depus la..
land scape 2 copy

ORANGE LAND – noua colecţie SENSE

  În fiecare sezon, brandul românesc Sense, sub conducerea creativă a designer-ului Andreea Tincu, îţi propune o serie de colecţii capsulă,..
2562

Fursecuri umplute cu ciocolată

  Ingrediente: un pachet de unt sau margarină, 150 grame zahăr, 350 grame făină, un ou, coaja rasă de la o..

Vremea în Roman

Publicitate

         

Curs valutar


Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close