„Pace Vouă!”

ips ioachim 02

  Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Paştile reprezintă sărbătoarea credinţei stabilite în timp de Însuşi Cel ce a înviat din morţi, dar ştiută (...)

Scris de Ziarul de Roman | Publicat cu 4 zile în urmă„Pace Vouă!”

ips ioachim 02

  Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Paştile reprezintă sărbătoarea credinţei stabilite în timp de Însuşi Cel ce a înviat (...)

SUV trântit într-o casă de pe strada Griviței

masina politie 680x365

  În Vinerea Mare, o familie de romașcani a văzut moartea cu ochii după ce autoturismul în care se afla, un SUV, a fost izbit violent de o altă mașină, o berlină. (...)

Peste 160 de jandarmi, la datorie de Paşti

jandarmi

  În perioada 28 aprilie – 1 mai, în baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, efective (...)

34 de radare, pe şoselele judeţului, în aceste zile

radar

  Peste 600 de poliţişti nemţeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în perioada 30 aprilie – 2 mai, pentru asigurarea unui climat (...)

Câinii poliţişti au maşină nouă

(Exemplu) Nr

  Vineri, 29 aprilie, în dotarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ a intrat un autovehicul Dacia Dokker Van, neinscripţionat, achiziţionat prin programul (...)

supermarket30

Programul magazinelor de Paşti

  În această perioadă, marile magazine din Roman vor funcţiona după un program diferit faţă de zilele obişnuite. Hypermarketul Kaufland va avea următorul program: – (...)

Filantropie în ajun de sărbători, la Fundaţia „Episcop Melchisedec”

  Fundaţia „Episcop Melchisedec” din Roman şi-a continuat activitatea social-filantropică destinată celor aflaţi într-o situaţie precară şi în perioada (...)

Elevi şi profesori din Gâdinţi au construit un oraş al viitorului, în Danemarca

  În perioada 16-23 aprilie, trei elevi şi trei profesori ai Școlii Gimnaziale Gâdinţi au participat la prima activitate transnaţională din cadrul proiectului european (...)

Ajutor pentru tinerii bolnavi de cancer din Roman

  Proiectul eparhial „Păstrarea unui sens al vieţii în cazul tinerilor bolnavi de cancer”, derulat în perioada Postului Mare în Protopopiatul Roman, a ajuns (...)

Sărbători pascale în penitenciar

  În perioada 25 aprilie – 3 mai, în Penitenciarul Bacău se vor derula mai multe activităţi dedicate sărbătorii care stă la baza credinţei în Dumnezeu, cu scopul (...)

Programul de lucru al Poştei de Paşti

posta

  Compania Naţională Poşta Română a anunţat că în ziua de luni, 2 mai, a doua zi de Paşti, toate oficiile poştale (...)

50 de kilograme de carne și pește confiscate

carne

  În perioada 23 – 25 aprilie, poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului (...)


George Norocel Harabagiu Jurnalistul pietrean George Harabagiu nu poate candida la Roman

  Joi, 28 aprilie, judecătorii romașcani au admis contestaţia electorală vizavi de candidatura, ca independent, a jurnalistului pietrean George Norocel Harabagiu pentru funcția de primar al Romanului. Reamintim faptul că jurnalistul romașcan Teodora Baciu a formulat contestație împotriva lui Harabagiu, pe motiv că acesta a...

PNL sigla 02 Echipa liberală a lansat Master Planul pe transporturi, componentă a Proiectului Neamţ 2020

  Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, împreună cu deputatul Vlad Marcoci şi Daniel Vasiliu Macovei au lansat ideea unor dezbateri constructive pe teme de infrastructură rutieră cu partidele politice, instituţiile statului şi societatea civilă pentru dezvoltarea judeţului Neamţ. „Astăzi, alături de colegii mei, deputatul Vlad...

George Norocel Harabagiu Candidatura jurnalistului din Piatra Neamț, contestată de jurnalistul romașcan Teo Rusu

  Miercuri, 27 aprilie, la Judecătoria Roman a fost înregistrată contestația cu privire la candidatura jurnalistului din Piatra Neamț George Norocel Harabagiu la funcția de primar al Romanului. Până cel târziu vineri se va afla dacă acesta va avea dreptul de a candida sau nu...

PNL sigla 02 Primarul Dragoş Chitic a prezentat astăzi echipa de consilieri locali

  Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, a prezentat echipa pe care Partidul Naţional Liberal o propune pentru Consiliul Local Piatra Neamţ la alegerile din iunie 2016. „Este o echipă de oameni competenţi, în marea lor majoritate tineri care nu au mai fost consilieri locali,...

Daniel Vasiliu 02 Daniel Vasiliu Macovei îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi se alătură echipei liberale

  Daniel Vasiliu Macovei a anunţat luni, 25 aprilie, că îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ în urma deciziei de a se alătura echipei PNL Neamţ, din cadrul căreia îl va susţine pe deputatul Mugur Cozmanciuc. „Pentru că sunt un...

PSD logo Lista PSD pentru Primăria şi Consiliul Local Roman

  PSD Roman a depus luni, 25 aprilie, lista cu candidaturile pentru alegerile locale de pe 5 iunie. Lista este deschisă de candidatul formaţiunii la funcţia de primar, Gheorghe Oprea. Pentru un fotoliu de consilier local, lista îi cuprinde, în ordine, pe următorii: Gheorghe Oprea,...

PNL Cozmanciuc Iasi 01 Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc: „Guvernul Cioloş a preluat propunerile PNL privind infrastructura şi sănătatea. Sunt convins că va susţine dezvoltarea Moldovei”

  Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a participat luni, 25 aprilie, la Iaşi, la întâlnirea premierului Dacian Cioloş cu parlamentarii din Moldova, unde s-a discutat pe marginea soluţiilor care trebuie implementate pentru a duce la dezvoltarea regiunii. „În cadrul discuţiilor cu premierul Dacian Cioloş şi alţi...

PNL sigla 02 Mihaela Isciuc candidează pe lista PNL la Consiliul Judeţean Neamţ şi-l susţine pe Dan Marian Lupu la Primăria Trifeşti

  Candidata PNL la Primăria comunei Trifeşti, din judeţul Neamţ, a anunţat luni, 25 aprilie, că se retrage din cursa pentru a fi aleasă, după ce a cântărit cu atenţie argumentele pentru a lua această decizie. Însă Mihaela Isciuc anunţă că nu renunţă la lupta...

George Norocel Harabagiu Un jurnalist din Piatra Neamț candidează la Primăria Roman

  Un controversat jurnalist din Piatra Neamț, implicat activ în viața politică a județului, și-a depus luni, 25 aprilie, candidatura la funcția de primar al Romanului. George Norocel Harabagiu și-a făcut, de curând, mutație din capitala de județ în Roman și, luni, a prezentat Biroului...

Etapa a 22-a în Liga a 3-a de fotbal. SCM Petrotub întâlneşte liderul

fotbal7 scm petrotub

  Vineri, 29 aprilie, de la ora 17.00, au loc meciurile etapei a 22-a în Liga a 3-a de fotbal, seria I. (...)

HCM Roman s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României

  Miercuri, 27 aprilie, echipa de handbal feminin HCM Roman s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce..

HCM Roman începe, miercuri, parcursul în Cupa României

Miercuri, 27 aprilie, HCM Roman începe meciurile din Cupa României ediţia 2016, evoluând, în prima fază a competiţiei, optimile de finală..

Elevii romaşcani, performeri la Olimpiada Naţională de Religie catolică

olimpiada religie catolica 2016 3

  În perioada 19 – 21 aprilie, la Sighetul Marmaţiei s-a desfăşurat faza naţională a Olimpiadei (...)

Procesiune în Duminica Floriilor, la Roman

  Preoţii Protopopiatului Roman, împreună cu tinerii elevi din şcolile romaşcane şi numeroşi credincioşi, au participat duminică, 24 aprilie, la cea..

Biserica „Sfântul Gheorghe” îşi sărbătoreşte hramul

  Creştinii îl sărbătoresc sâmbătă, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă a binelui asupra răului. Tradiţia ortodoxă..

Râsul şi kilogramele în plus

rasul   Într-un articol anterior vorbeam despre zâmbet şi ştim că, adesea, un zâmbet poate duce la hohote de RÂS. Gelotologia este..

De ce doare umărul? Vremea rece sau alte cauze?

umar   Durerea de umăr este una dintre cele mai frecvente dureri. Fiind o articulaţie extrem de mobilă, aceasta este supusă diverselor traumatisme. Specialistul kinetoterapeut Andreea Broască ne explică de unde provin durerile şi cum le..

Foamea emoţională versus foamea fizică

foamea emotionala 2   În foamea emoţională, alimentele sunt folosite pentru confortul psihic, pentru eliminarea stresului sau ca o recompensă. Este important de ştiut că lucrurile în faţa cărora încerci să rezişti vor persista cu şi mai multă..

Cauzele obezităţii şi supraponderalităţii

obezitate 01   Viaţa în sine reprezintă suma alegerilor pe care le facem. În consecinţă, supraponderalitatea şi obezitatea sunt cauzate de alegerile pe care le facem de-a lungul vieţii. Supraponderalitatea şi obezitatea sunt alimentate de un cerc..

Sublocotenent de rezervă Petru Popescu, erou al Războiului pentru Întregirea României

Eroul sublocotenent de rezervă Petru Popescu (al doilea din rândul de sus, de la stânga la dreapta)   Anul acesta, la data de 15 august, se împlinesc 100 de ani de la intrarea ţării noastre în Primul Război..

Shakespeare în citate, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

shakespeare Petru Poni   Una dintre activităţile extraşcolare propuse de Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, în săptămâna „Şcoala Altfel”, este Simpozionul Interdisciplinar PRO LIBER, ediția I – etapa locală, realizat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Neamţ şi..

Expoziţie de produse handmade realizate de copiii din centrele de plasament

Hey!   Luni, 25 aprilie, la ora 11, va avea loc deschiderea expoziţiei-concurs „Culoare şi Candoare – Atelierul Iepuraşului”, în cadrul căreia vor fi expuse obiecte handmade create de copiii din centrele de plasament, de asistaţii..

A opta ediţie a Concursului naţional „Infotehnica”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

infotehnica 1   Luni, 18 aprilie, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman s-a desfăşurat Concursul naţional „Infotehnica”, aflat la cea de-a opta ediţie. La concurs au fost înscrise 140 lucrări, din care 96 au fost ale..
rezultate-sondaj-primar-zdr

Sondaj Ziarul de Roman – Leoreanu, Cazan şi Oprea

  La o săptămână de la demararea proiectului de sondare a opiniei romaşcanilor cu privire la intenţia de vot pentru alegerile..
sense sarbatori pascale

Cadouri speciale de Sărbători de la SENSE

  Brandul Sense a pregătit cadouri surpriză pentru doamne și domnișoare în pragul Sfintelor Sărbători Pascale. Astfel, persoanele care fac cumpărături..
logo crama ancutei

S-a redeschis Crama Ancuţei

  Crama Ancuţei, aflată la demisolul Hotelului Roman, s-a redeschis cu mare petrecere, alături de trupa Gipsy Casual. Cu un design..


Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close