Profesori de nota 2

examen

  Miercuri, 27 iulie, Ministerul Educaţiei a anunţat primele rezultate ale concursului de titularizare din acest an. Pentru judeţul Neamţ, pe 20 iulie a avut loc proba scrisă a concursului de titularizare, care s-a desfăşurat în două centre, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” şi Școala nr. (...)

Autor: Ziarul de Roman | Publicat cu 20 de ore în urmă

Profesori de nota 2

examen

  Miercuri, 27 iulie, Ministerul Educaţiei a anunţat primele rezultate ale concursului de titularizare din acest an. Pentru judeţul Neamţ, pe 20 iulie a avut loc proba scrisă a concursului de titularizare, care s-a desfăşurat în două centre, (...)

Stranierii, invitaţi la schimbat impresii cu edilul Romanului

primar Leoreanu Laurentiu

  Primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că vrea să organizeze o întâlnire, în luna august, cu romaşcanii care muncesc în străinătate şi care, în această perioadă, se întorc acasă. Scopul acestei reuniuni este acela de a afla care le este traiul stranierilor, dar şi ce părere au (...)

Mai multe companii sunt interesate de zona Roman

romanul de sus 680x365

  Autorităţile locale au confirmat faptul că, în acest an, mai multe companii, unele chiar multinaţionale, sunt interesate să-şi dezvolte afacerile în zona Romanului. Un prim exemplu vine din partea TRW, care a şi achiziţionat halele de la fosta societate Fontax, deşi, în general, multinaţionalele (...)

Puncte regionale ale AMR

amr asociatia municipiilor din romania leoreanu dincu

  Prezent la Bucureşti, la reuniunea Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că, în perioada următoare, se doreşte înfiinţarea unor puncte regionale ale acestui for consultativ, astfel încât ideile şi propunerile să (...)

Peste 1.500 de locuri de muncă în Europa pentru lucrătorii români

job23

  La data de 25 iulie sunt oferite lucrătorilor români, prin intermediul Reţelei EURES România, 1.545 locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană. Ofertele de muncă provin din următoarele ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, (...)

Mircea Leoreanu, fiul cel mic al primarului, vrea să deschidă un incinerator pentru deşeuri medicale

Laurenţiu şi Mircea Leoreanu

  Laurenţiu şi Mircea Leoreanu Mircea Leoreanu, fiul primarului Laurenţiu Leoreanu, intenţionează să construiască în Roman un incinerator de deşeuri medicale, în strada Nordului, nr. 3. Acesta a obţinut deja certificatul de urbanism, dar mai trebuie să primească şi avizele şi fondurile (...)

medicamente pastile

21 de noi medicamente intră pe listele acordate compensat şi gratuit

  Încă 21 de noi denumiri comune internaţionale (DCI) intră pe listele medicamentelor compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, în sistemul public de sănătate, 12 dintre acestea fiind medicamente prescrise prin Programul naţional de (...)

Comandament pentru bâlciul anual. Paza a fost sporită

  Marţi, 26 iulie, a avut loc comandamentul pentru organizarea bâlciului anual, când s-au pus la punct ultimele detalii privind regulile de funcţionare a comerţului şi a parcurilor de distracţie. Inaugurarea bâlciului va avea loc joi, 28 iulie. Bâlciul în acest an se va (...)

Cum va fi vremea în următoarele trei luni

  Temperatura medie a aerului se va situa, în luna august, peste normalul perioadei, în sud-estul ţării şi local în sud, est şi în vestul extrem, iar în restul teritoriului vor fi valori termice apropiate de media climatologică, reiese din prognoza de specialitate valabilă (...)

Elevi romaşcani premiaţi la etapa naţională a Concursului de comunicări ştiinţifice la Geografie

  În perioada 18 – 22 iulie, în Hunedoara s-a desfăşurat etapa naţională a Concursului de comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina Geografie. La etapa naţională au participat 110 elevi din 37 judeţe şi municipiul Bucureşti, (...)

Încă o săptămână bună la ştrand

  Încasările la Complexul de agrement şi sport Moldova au mers foarte bine şi în săptămâna precedentă. Un maxim al numărului de clienţi s-a înregistrat duminică, 24 iulie, când au fost de două ori mai mulţi romaşcani decât numărul de şezlonguri. Astfel, în săptămâna (...)

Eduard Corduneanu, reprezentantul preşedintelui Consiliului Judeţean la ADI Econeamţ

Eduard Corduneanu 04

  Romașcanul Eduard Corduneanu îl va reprezenta pe președintele Consiliului Județean Neamţ în Adunarea Generală (...)

Preţurile principalelor produse din Piaţă. Au apărut prunele

piata

  Nu mai puţin de 15 fructe şi legume de sezon se comercializează în pieţele din oraş. Preţurile au (...)


Bicicliştii din judeţ îşi dau întâlnire la o nouă ediţie a evenimentului „Masă Critică”

masa

  Vineri, 29 iulie, Asociaţia Fii activ şi Maia Outdoor organizează, la Piatra Neamţ, o nouă ediţie (...)

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea şi sportivii CSA Steaua s-au întâlnit cu ministrul Apărării înainte de plecarea la Olimpiada de la Rio

  Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, i-a primit luni, 25 iulie, începând cu ora 15.30, la sediul Ministerului, pe o parte..

Liga Naţională feminină de handbal ia startul pe 11 septembrie

  Federaţia Română de Handbal a anunţat rezultatele tragerii la sorţi pentru meciurile ediţiei de campionat 2016-2017 a Ligii Naţionale de..

Sfântul Potir, la sensul giratoriu de la Luţca

monument troita sens giratoriu Lutca

  Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului cere acordul Consiliului Local Roman pentru amplasarea, în interiorul (...)

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bârjoveni, 180 de ani de atestare documentară

  În contextul serbării a 180 de ani de atestare documentară a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bârjoveni, duminică, 17..

Copiii cu rezultate bune la învăţătură din Poieniţa, răsplătiţi cu o excursie în capitala Moldovei

  Copiii cu rezultate bune la învăţătură din Parohia Poieniţa, comuna Poienari, au fost răsplătiţi pentru eforturile lor printr-o excursie gratuită..

CJ Neamt2 Șase consilieri judeţeni şi-au dat demisia

  Joi, 28 iulie, pentru şase consilieri judeţeni se va lua act de încetarea, prin demisie, a funcţiilor din Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ. Printre demisionari se numără şi romaşcanul Graţian Iacob, din partea PNL, care a optat pentru a păstra funcţia de consilier local de...

prefectura-consiliul-judetean-neamt PNL Neamț a contestat în instanță încălcarea secretului votului de la alegerea președintelui CJ Neamț

  PNL Neamț a emis un comunicat de presă prin care anunță faptul că a contestat în instanță modul în care a fost ales președintele Consiliului Judeţean Neamț. Vă prezentăm comunicatul, așa cum a fost el remis redacției noastre: „PNL Neamț continuă demersurile prin care...

PNL sigla 02 În PNL se caută candidații pentru parlamentare

  Alegerile locale s-au încheiat, dar au început deja pregătirile pentru alegerile parlamentare de la finele acestui an. În PNL, președintele de pe Roman, Laurențiu Leoreanu, spune că au început analizele pe eventualele candidaturi. Un loc pe listă, eligibil, ar putea fi dedicat unui romașcan....

Ioan Chelaru Uniunea Juriştilor din România condamnă represaliile asupra judecătorilor şi procurorilor din Turcia

  Preşedintele Uniunii Juriştilor din România, avocatul romaşcan Ioan Chelaru, îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile întreprinse de guvernul turc împotriva reprezentanţilor profesiilor juridice. Într-un comunicat remis redacţiei noastre, reprezentanţii Uniunii Juriştilor îşi manifestă întreaga disponibilitate pentru a contribui la rezolvarea situaţiei judecătorilor şi procurorilor...

Ultima inovație în prevenția și diagnosticul cancerului de piele, acum la Arcadia

advertorial_ZDI_online_arsuri   Știați că un singur episod de arsuri solare vă dublează riscul de a dezvolta cancer de piele, mai târziu în..

Aparatul de radiologie nu e plătit, dar nimeni nu pare îngrijorat

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03   Încă 480.000 de lei mai aşteaptă Spitalul Roman să primească de la Consiliul Judeţean pentru a achita şi cea de-a doua tranşă din aparatul de radiologie achiziţionat la începutul anului şi care, deocamdată, nu..

Donează sânge şi intri gratuit la Ștrandul din Roman!

strand redeschidere 13   Sub sloganul „Romaşcanii salvează vieţi”, Primăria Roman, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Piatra Neamţ şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, vrea să-i încurajeze pe cetăţeni să doneze sânge. În condiţiile în care..

Lombosciatica: recuperează-te corect pentru a nu ajunge la hernie de disc!

neokinetic lombosciatica   Durere în zona lombară, care coboară spre genunchi? Stare de iritare şi nervozitate? De unde provine, în ce constă şi cum putem scăpa de aceasta, ne explică astăzi specialistul kinetoterapeut Andreea Broască. „Boala discală..

Caravana Filmelor NexT, pe 30 şi 31 iulie, la Piatra Neamţ

next2   Caravana Filmelor NexT, care între 30 iulie şi 23 august va trece prin zece oraşe din ţară, se opreşte pe..

Muzeul personalităţilor romaşcane, de aproape 4 milioane de lei

gradinita Cuza Voda Muzeul Personalitatilor Romascane   Administraţia locală intenţionează să depună, pentru accesarea de fonduri europene, un proiect prin care să consolideze şi să reabiliteze Casa Manolescu Strunga, de pe strada Cuza Vodă, şi să o transforme într-un Muzeu al..

Mari personalităţi înrolate în Divizia 7 Infanterie „Roman” în Primul Război Mondial

personalitati Divizia 7 Infanterie Roman   Anul acesta, la data de 15 august, se împlinesc 100 de ani de la intrarea ţării noastre în Primul Război Mondial. Unităţile militare din subordinea Diviziei 7 Infanterie „Roman” au avut un rol extrem..

Se salvează ultimele cărţi de la Bibliotecă

biblio 16   Inaugurată în urmă cu două luni, casa Ioachim adăposteşte din nou Biblioteca George Radu Melidon, la vechiul sediu din strada Smirodava făcându-se ultimul inventar. Biblioteca este deschisă zilnic, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi..
captare

Statul nu pierde niciodată! Joaca de-a baba oarba pe banii şi sănătatea romaşcanilor

  În urmă cu un an, aflam că Spitalul Roman, al statului, trebuia să plătească 400.000 de lei pentru ca o..
sense pretty woman front

Sense :: PRETTY WOMAN

  Vara este, cu siguranță, anotimpul tău preferat, mai ales dacă îți plac rochiile și printurile florale, vesele și cochete, în..
Andreea Bănică

Ce artişti vor cânta la Târgul de Gustar

  Festivalul Tradiţional al Meşteşugarilor – Târgul de Gustar este aşteptat să se desfăşoare la Roman în perioada 19-21 august 2016,..

Vremea în Roman

Publicitate

         

Curs valutar


Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close