[VIDEO] În caz de cutremur, birocrația și corporațiile riscă să ne îngroape de vii

exercitiu-alarmare-pompieri-isu-11

  Miercuri seară, 28 septembrie, la sediul Primăriei Roman a avut loc şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru o simulare în caz de cutremur. Toate bune şi frumoase, dar practica nu are nimic în comun cu realitatea unui adevărat cutremur. Conform specialiştilor – care nu au vrut (...)

Autor: Claudia Matei | Publicat cu 4 ore în urmă

[VIDEO] În caz de cutremur, birocrația și corporațiile riscă să ne îngroape de vii

exercitiu-alarmare-pompieri-isu-11

  Miercuri seară, 28 septembrie, la sediul Primăriei Roman a avut loc şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru o simulare în caz de cutremur. Toate bune şi frumoase, dar practica nu are nimic în comun cu realitatea unui adevărat (...)

Neamţul a depus 1.200 de proiecte pe fonduri europene

finantare

  La Prefectura Neamţ a avut loc joi, 29 septembrie, şedinţa lunară a Colegiului Prefectural, o analiză fiind făcută pe atragerea de fonduri europene. Neamţul se plasează doar pe locul al treilea în clasamentul Regiunii Nord-Est pe numărul de proiecte depuse pe dezvoltarea rurală. Astfel, (...)

A vrut să înşele o bătrână prin metoda „Accidentul”

bani1706c-680x365

  În noaptea de miercuri spre joi, 28 spre 29 septembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Tămăşeni au fost sesizaţi despre faptul că o femeie de 67 de ani, din localitate, a primit un apel telefonic prin care era anunţată că fiul său a fost implicat într-un accident rutier. În urma (...)

Primarul Leoreanu a răbufnit: „Dă-ţi demisia şi pleacă!”

primar-leoreanu

  Ședinţa de Consiliu Local de la Roman de joi, 29 septembrie, se anunţa, ca de fiecare dată în ultimii mulţi ani, una liniştită, scurtă, cu păreri unanime, intervenţii minime şi voturi pro. Dar nu a fost chiar aşa. Câteva remarci făcute de consilierul local PSD Constantin Holban (...)

Se închid centrele mari de plasament!

cj-neamt-ionel-arsene-banca-mondiala-1

  Miercuri, 28 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a primit vizita a doi reprezentanţi ai Băncii Mondiale în România, în vederea inventarierii tuturor centrelor mari de plasament, astfel încât să fie identificate axele de finanţare prin fonduri europene (...)

Poliţiştii din Neamţ, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

(Exemplu) Nr

  Evenimentul derulat la nivel naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a debutat în judeţul nostru cu activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile în unităţile de învăţământ. Poliţiştii de proximitate au desfăşurat acţiuni pe această temă în (...)

cercetasi-pildesti-adunarea-generala-septembrie-5

Cercetaşii din Pildeşti au o nouă conducere

  Pentru cercetaşii din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildeşti, ziua de 23 septembrie a adus un eveniment important,  Adunarea Generală, care i-a reunit la un loc pe toţi membrii centrului cu vârsta de peste 16 ani şi care deţin dreptul de a vota. Astfel, în cadrul (...)

Copiii nimănui, copii fără viitor, copii cu copii şi doar… speranţe

  Marţi, 27 septembrie, a fost Ziua Porţilor Deschise în centrele în care copiii nimănui au ca mamă şi ca tată statul, sub chipul unor oameni care şi-au ales să-i protejeze. Am fost la Centrul „Romaniţa” din Roman, unde am cunoscut copii care suferă de boala (...)

Transport gratuit al elevilor din strada Fabricii la şcolile din oraş

  Un proiect de hotărâre ce urmează a fi supus dezbaterii în şedinţa Consiliului Local de joi, 29 septembrie, prevede asigurarea, din bugetul local, a transportului gratuit al elevilor din strada Fabricii, aflaţi sub măsuri de protecţie socială, de la domiciliu, la unitatea (...)

Protejarea mediului pentru generaţiile viitoare, discutată la Colegiul Tehnic „Danubiana”

  În perioada 24-26 septembrie, la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman a avut loc a doua întâlnire transnaţională a proiectului Erasmus+ „Last Chance – preserving biodiversity for future generation”, care are ca parteneri şcoli din cinci ţări europene, (...)

Ziua europeană a limbilor, la „Roman-Vodă”

  În fiecare an, la 26 septembrie, Ziua europeană a limbilor este sărbătorită în ţările Europei, urmărindu-se sensibilizarea publicului faţă de multilingvismul continentului european, cultivarea diversităţii culturale şi încurajarea învăţării limbilor străine. Cu (...)

Persoanele fizice şi juridice pot depune dosarele pentru programul „Casa Verde” din octombrie

casa-verde-panouri-solare

  Miercuri, 28 septembrie, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a lansat Programul „Casa Verde” Clasic, (...)

750 de posturi scoase la concurs de Poliţia de Frontieră

politia-de-frontiera

  Poliţia de Frontieră Română a anunţat că de marţi, 27 septembrie, a iniţiat procedura de ocupare, (...)Handbalistele romaşcane obţin primul punct la Zalău după nouă ani

hc-zalau

  Miercuri, 28 septembrie, de la ora 18.00, echipa de handbal feminin CSM Roman a evoluat în deplasare, (...)

Guvernul vrea să îi atragă pe copii spre sport cu jocuri ca „podul de piatră” sau „lupul şi oile”

  Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 28 septembrie, o serie de măsuri pentru a încuraja implicarea copiilor şi tinerilor..

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporeşti, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

  Marţi, 27 septembrie, preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a decorat pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la..

Bisericile şi noul centru medical din Săbăoani, vizitate de ambasadorul Vaticanului

sabaoani-vizita-nuntiu-apostolic-4

  La iniţiativa Oficiului pentru Cateheză al Diecezei de Iaşi, la Săbăoani a fost prezent, săptămâna (...)

Șapte ani de când avem Arhiepiscopie

  Marţi, 13 septembrie, s-au împlinit şapte ani de când Episcopia Romanului a fost ridicată oficial la rang de arhiepiscopie, cu..

Înălţarea Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

  Miercuri, 14 septembrie, credincioşii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci. Este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, închinată..

noul consiliu local 06 copy Cine sunt consilierii care vor supraveghea concursul pentru directorii de şcoli

  Pregătirile pentru organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori din unităţile de învăţământ din întreaga ţară sunt în toi. Conform metodologiei Ministerului, este necesară numirea a câte doi reprezentanţi ai administraţiei publice locale care să facă parte din comisiile de concurs. În ceea ce...

clotilde-armand Clotilde Armand a venit la Roman să înfiinţeze o filială a Uniunii Salvaţi România

  Clotilde Armand a păşit pe meleagurile romaşcane pentru a înfiinţa măcar o filială a Uniunii Salvaţi România în Neamţ. „Nu am venit să fac turism, ci să înfiinţăm aici (n.r. – la Roman) o filială a Uniunii Salvaţi România”, a spus pe Facebook, de...

clotilde-armand Clotilde Armand vine la Roman

  Clotilde Armand, vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), se mută pentru două zile în judeţul Neamţ, unde va avea întâlniri cu simpatizanţii şi va susţine şi o conferinţă de presă. Spre deosebire de reprezentanţii altor formaţiuni politice, tânăra politiciană va organiza două conferinţe de...

lansare-pact Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea şi-au lansat candidatura pentru Parlamentul României

  Vineri, 23 septembrie, la Piatra Neamţ, a avut loc lansarea candidaturilor lui Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea pentru Parlamentul României. Cei doi candidează ca independenţi, fiind susţinuţi de PACT. Sebastian Burduja, preşedinte PACT, şi Andrei Carabelea, secretar general PACT, au explicat de ce au ales...

S-au eliberat 2.836 de carduri europene şi s-au decontat tratamente de 10 milioane de lei

card25c   Joi, 29 septembrie, la nivelul întâlnirii lunare a Colegiului prefectural, s-au purtat discuţii pe tema tipurilor şi condiţiilor de eliberare..

Campania de donare de sânge, rezultat – 207 donatori

donare sange   Campania de donare de sânge desfăşurată pe parcursul lunii august, de Primăria Municipiului Roman în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Piatra Neamţ şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, a avut ca finalitate înregistrarea..

Preşedintele Ionel Arsene, invitat la Roman, la Spital

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03   Discuţiile privind plata ultimei tranşe pentru aparatul de radiologie achiziţionat de Spitalul Municipal de Urgenţă Roman în colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ par a nu se mai termina. Preşedintele CJ, Ionel Arsene, spune..

Director nou la azilul din Roman

azil batrani complex centrul de ingrijire si asistenta   Azilul de bătrâni de pe strada Veronica Micle, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ, îşi va schimba conducerea, conform unui proiect de hotărâre înaintat consilierilor judeţeni. După ce a condus Complexul de Servicii pentru..

Trupa de Teatru „Dan Alecsandrescu” revine pe scenă

tango-1   Teatrul „Dan Alecsandrescu” din Roman a fost prezent, la finele săptămânii, la Festivalul Naţional de Teatru „Tanţa şi Costel” de..

„Duelul viorilor” Stradivarius şi Guarneri, din nou pe scena Casei de Cultură

duelul-viorilor   Romaşcanii sunt invitaţi din nou la un duel muzical, găzduit de Casa de Cultură, în care se vor „bate” doi artişti, Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, având drept „arme” două viori celebre, Stradivarius şi..

Consiliul Judeţean salvează Casa Nevruzzi – Muzeul de Istorie

muzeul-de-istorie-casa-nevruzzi-01   Autorităţile par, în ultimii ani, din ce în ce mai preocupate să salveze monumentele istorice. După salvarea Vilei Hogaş, a Casei Ioachim – Biblioteca sau corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, de către Primăria..

Teatrul „Bacovia” îi aşteaptă pe tineri la casting

casting   Vineri, 23 septembrie, de la ora 17.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia” se dă startul unei campanii de casting pentru tineri. Teatrul Municipal „Bacovia” deschide tuturor tinerilor interesaţi castingul pentru cea mai..
grafica-01

Digestia bună şi politica sănătoasă

  Se vede treaba că, de la o vreme, nu-mi vine să scriu decât din precampanie în precampanie, şi nu pentru..
arcadia-pachet-ct-presa

Acum la Arcadia: Tomografii computerizate (CT) accesibile gratuit pentru patologiile neurologice și ORL de cauză necunoscută

  Durerea de cap, senzația de presiune craniană, vertijul și crizele de pierdere a cunoștinței de cauză necunoscută pot fi investigate..
rockman-voda-02

„Rockmanvodă night” şi „Back to school”, două petreceri la Casa Veche

  Vineri şi sâmbătă, Casa Veche îi aşteaptă pe iubitorii de distracţie şi de voie bună la două seri speciale. Vineri,..

Vremea în Roman

Publicitate

         

Curs valutar


Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close