Pe 1 și 2 decembrie, romașcanii sărbătoresc Ziua Națională, cu spectacole culinare și artistice

ziua-nationala-parada

  Primăria Roman le pregătește romașcanilor mai multe surprize de Ziua României. Pe lângă ceremonialele cu care administrația locală ne-a obișnuit anual, pentru sărbătoarea din acest an, în parteneriat cu Agrana – Zahăr Mărgăritar, se vor organiza două zile cu manifestări din cele mai diverse. Primăria (...)

Autor: Claudia Matei | Publicat cu 13 ore în urmă

Pe 1 și 2 decembrie, romașcanii sărbătoresc Ziua Națională, cu spectacole culinare și artistice

ziua-nationala-parada

  Primăria Roman le pregătește romașcanilor mai multe surprize de Ziua României. Pe lângă ceremonialele cu care administrația locală ne-a obișnuit anual, pentru sărbătoarea din acest an, în parteneriat cu Agrana – Zahăr Mărgăritar, se (...)

Poliția Neamț așteaptă candidați pentru noile posturi inclusiv sâmbătă și duminică. Situația înscrierilor

ipj_neamt

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț readuce aminte celor interesați că din data de 18 octombrie s-a dat startul angajărilor de personal din sursă externă, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul IPJ Neamț, dar și pentru încadrarea unor specialiști (...)

Sindicaliștii din învățământ protestează la Prefectură

prefectura-consiliul-judetean-neamt

  În urma consultării membrilor de sindicat din unitățile de învățământ ale județului Neamț, conducerea Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică Neamț a hotărât pichetarea Instituției Prefectului județului Neamț, luni, 24 octombrie 2016, (...)

Ședință de Consiliu Local aproape de eșec

cl-consiliul-local-sedinta-21octombrie

  Cam șapte minute au așteptat 13 consilieri locali să mai vină un coleg pentru ca ședința de îndată, anunțată vineri pentru vineri, să aibă cvorum, și tot șapte minute a și durat. Situația a fost salvată de consilierul local PNL Daniela Suman, care a sosit în ultima clipă, astfel (...)

Amenzi pentru deținătorii de arme

arme

  Din luna august a acestui an, polițiștii Serviciului de arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Neamț au desfășurat activități de verificare a deținătorilor legali de arme și muniție neletală înscrisă în certificatul de deținător. În această perioadă, au (...)

S-a spânzurat în Pietonalul Ștefan cel Mare

spanzurat-pietonal

  Un bărbat a ales să-și pună capăt zilelor, spânzurându-se de bara de la pasarela din Pietonalul Ștefan cel Mare. Medicii de pe ambulanța sosită la fața locului nu au mai putut face nimic. Tragedia a avut loc joi, 20 octombrie, în jurul orelor 20.00, în capătul Pietonalului, la intrarea (...)

inovatie-3

Municipiul Roman, locul I pe țară pentru „transparența instituțiilor publice”: Romașcanii decid!

  Joi, 20 octombrie 2016, a avut loc, la București, cea de-a IX-a ediţie a „Competiţiei celor mai bune practici în administraţia publică din România”, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), Guvernul României (prin Cancelaria Primului-ministru), Ministerul (...)

Luminița Boloca a obținut postul de director al Școlii „Calistrat Hogaș”

  Luminița Boloca Vineri, 21 octombrie, a avut loc o nouă rundă a întâlnirilor candidaților pentru posturile de director și director adjunct cu reprezentanții comisiilor de evaluare de la probele orale. Cinci candidați de la școli din Roman și zonă s-au prezentat vineri (...)

Voluntariat E.ON la unităţi de învăţământ şi asistenţă socială

  Miercuri şi joi, 19 și 20 octombrie, pentru câteva ore, 50 de electricieni şi instalatori E.ON din zonele Roman, Huşi și Bârlad şi au lăsat deoparte echipamentele specifice meseriei lor şi s-au dedicat creării unor condiţii mai bune pentru copiii de la Şcoala Gimnazială (...)

Premiu internațional pentru un proiect al DGASPC Neamț

  Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“, implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț în localitățile Târgu Neamț, Răucești și Pipirig, (...)

Dan Zaharia a câștigat concursul de director pentru Liceul „Vasile Sav”

  Dan Zaharia Joi, 20 octombrie, la concursul pentru directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ romașcane au mers la Inspectoratului Școlar să susțină probele orale candidații pentru Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Colegiul Tehnic „Danubiana” (...)

Noi angajări la Poliția Neamț, pentru posturi de ofițeri și agenți de poliție

ipj_neamt

  În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului, cu modificările şi completările (...)

Penitenciarul Bacău angajează medici din sursă externă

penitenciarul bacau w2

  Administraţia Naţională a Penitenciarelor scoate la concurs pentru Penitenciarul Bacău două funcţii (...)Partida Micu – Pera: 1-0. Urmează prelungiri

lucian-micu-florentin-pera

  Conflictul dintre fostul antrenor al echipei de handbal HCM Roman, Florentin Pera, și conducerea noii (...)

Se tulbură apele la CSM Roman după înfrângerea în fața Dunării Brăila

  Miercuri, 19 octombrie, echipa de handbal feminin CSM Roman a evoluat, pe teren propriu, de la ora 17, în fața..

Victorie în deplasare pentru fotbaliștii CSM Roman, în etapa intermediară

  Marți, 18 octombrie, au fost programate meciurile etapei a opta a seriei I a Ligii a 3-a de fotbal. În..

Slujbă închinată Sf. Cuvioase Parascheva, la Arhiepiscopia Romanului

slujba-sfanta-parascheva-1

  Joi, 13 octombrie, în ajunul serbării Ocrotitoarei Moldovei – Sfânta Cuvioasa Parascheva, la Arhiepiscopia (...)

Primarul Leoreanu se roagă pe Muntele Athos

  Primarul Laurenţiu Leoreanu a plecat pe Muntele Athos. Timp de câteva zile, însoţit de un grup de romaşcani, edilul a..

Examen de capacitate preoţească pentru tinerii teologi

  Tinerii teologi care doresc să primească Sfânta Taină a Hirotoniei au susţinut luni, 3 octombrie, examenul de capacitate preoţească, la..

PSD logo PSD Neamț a anunțat lista și ordinea candidaților pentru alegerile parlamentare

  Vineri, 21 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a anunțat lista candidaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. PSD Neamț anunță, astfel, înaintea liberalilor, și care este ordinea pe listă. Pentru Camera Deputaților, la Neamț candidează, în această ordine,...

ASE Senatorul Ioan Chelaru, la reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa de la Berna

  Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, preşedintele Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, a participat, în zilele de 20 şi 21 octombrie, la Berna, la cea de-a 17-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, la...

PNL lansare candidati 04 Liberalii, pe muțite la Neamț, după Biroul Politic Național

  Liberalii s-au reunit, joi, 20 octombrie, la Parlament, pentru a valida listele pentru parlamentare, mai puțin cele pentru București și alte câteva județe. La Neamț, în ciuda eforturilor noastre de a cunoaște rezultatul votului, nu s-a „răsuflat” nimic. În declarațiile oferite de președintele PNL,...

alegeri stampila vot 2 Alegerile parlamentare, înregistrate video-audio neîntrerupt

  Marți, 18 octombrie, prefectul judeţului Niculina Dobrilă a participat, la sediul Ministerul Afacerilor Interne, la o întâlnire a prefecţilor cu ministrul Afacerilor Interne şi miniştrii secretari de stat ai acestui minister, având ca subiect de discuţie organizarea alegerilor parlamentare. Astfel, prefecţilor li s-au adus...

Cadre medicale noi în Spitalul Roman

Spitalul Roman - centrul de primire urgente - intrare CPU Spitalul Municipal de Urgență Roman continuă seria angajărilor pentru ocuparea posturilor vacante din organigramă. Astfel, de-a lungul lunii septembrie, s-au scos..

Incompetenţa, orgoliile şi politica ne ucid cu zile, chiar şi la Roman

Spitalul Roman - Spitalul Nou 02   Problema punerii în funcţiune a aparatului de radiologie modern de la Spitalul Roman, singurul aparat pentru care Casa de Sănătate poate deconta serviciile, nu este nici până acum rezolvată, chiar dacă respectivul aparat există..

Cabinete de chirurgie toracică şi îngrijiri buco-maxilo-faciale, în Spitalul Roman

cpu spital   Spitalul Roman deserveşte municipiul, comunele limitrofe, având şi o cazuistică specială prin faptul că ne aflăm pe E 85, un drum pe care se produc accidente rutiere grave. În acest context, conducerea unităţii medicale..

Compartimentul de îngrijiri paliative de la Spitalul Roman, aproape de a fi înfiinţat

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03   Incidenţa destul de crescută a cancerului în rândul populaţiei din zona Romanului a determinat lumea medicală, şi numai, să se implice în asigurarea unei îngrijiri adecvate bolnavilor pentru care medicina nu mai poate face..

Tristan Tzara ilustrat de Picasso, Matisse, Arp și Masson – expoziție eveniment la FILIT 2016

tristan-01   Muzeul Național al Literaturii Române Iași celebrează 100 de ani de la nașterea curentului Dada printr-o expoziție eveniment la Muzeul..

Proiecții de filme la Casa de Cultură: thrillerul „Câini” și documentarul „Cinema, mon amour”

filme-01   Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman le propune romașcanilor două filme de excepție, ambele proiecții urmând a avea loc sâmbătă, 29 octombrie: documentarul „Cinema, mon amour” și filmul românesc al momentului, drama-thriller „Câini”...

Teatru la Casa de Cultură: „Amanta”, în regia lui Armand Calinovici

foto-amanta-2-teatru   Joi, 3 noiembrie, dela ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Roman vă invită la teatru. Comedia „Amanta”, în regia lui Armand Calinovici, o adaptare după celebra lucrare „Încurcă lume”, de A.D. Hertz, va..

IPJ Neamț a obținut locul II la Festivalul Național al Artiștilor Amatori din cadrul MAI

poliitst-mihai-coserariu-01   În intervalul 10 – 14 octombrie, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș a avut loc cea de-a VII ediție a Festivalului Național al Artiștilor Amatori din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Evenimentul..
grafica-01

Digestia bună şi politica sănătoasă

  Se vede treaba că, de la o vreme, nu-mi vine să scriu decât din precampanie în precampanie, şi nu pentru..
violenta

Eu #obaginseama! Tu?

    Până la Ana drumul e lung și anevoios. Nici Poliția, nici Ambulanța nu ajung prea des. O femeie, care..
florin-piersic-ateneul-din-iasi

Florin Piersic, în spectacol la Ateneul din Iaşi

  Stagiunea 2016-2017 a Ateneului din Iaşi se deschide cu surprize pentru public, printre care se numără şi prezenţa lui Florin..

Vremea în Roman

Publicitate

         

Curs valutar


Site-ul www.ziarulderoman.ro utilizează cookies. Dacă doriți mai multe informații privind cookies, accesați link-ul Mai multe informații despre cookies!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close