95 de vitezomani sancționați de polițiști în trei zile

95 de vitezomani sancționați de polițiști în trei zile

 

politie controlPentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 21 – 23 noiembrie, la nivel naţional și local au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, pe principalele intrării şi ieşiri din localităţi, precum şi pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea. La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Astfel, în urma controalelor efectuate, polițiștii nemțeni au aplicat 339 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 102.000 de lei. Majoritatea abaterilor constatate privesc depășirea limitei legale de viteză, în număr de 95, dar au fost sancționați și cinci conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, iar trei pentru consumul de băuturi alcoolice. Totodată, polițiștii au avut în vedere și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane sau marfă, șapte conducători auto fiind sancționați pentru abaterile constatate, doi dintre aceștia fiind depistați conducând sub influența alcoolului. În total, 17 permise de conducere au fost reținute și 16 certificate de înmatriculare au fost retrase.

În cadrul acestei acțiuni, marți, 22 noiembrie, în jurul orei 7.10, un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Podoleni, care conducea un microbuz, în regim de transport persoane, fiind sub influența alcoolului. „Acesta a fost oprit în trafic, pe bulevardul General Dăscălescu, în timp ce efectua o cursă regulată pe traseul Dumbrava Roșie – Piatra Neamț. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Neamț, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au reținut permisul de conducere conducătorului auto, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fiind sub influența alcoolului. În urma verificărilor privind legalitatea cursei de transport public de persoane efectuate nu au fost constatate abateri”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0