HomeReligie

Romaşcanii se vor putea închina la mâna dreaptă a Sfântului Nicolae

Untitled-2De joi, 10 decembrie, şi până duminică, 13 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman şi, apoi, la biserica Sfântul Nicolae vor fi expuse o parte din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae.

Cu binecuvântarea PF Patriarh Daniel şi la iniţiativa ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă), care se află în biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Bucureşti, vor fi la Roman în perioada 10 – 13 decembrie.

Joi, la ora 10.30, va avea loc întâmpinarea raclei cu sfintele moaşte, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Racla va rămâne acolo până la ora 17.00, când va avea loc o procesiune de la catedrală către biserica Sfântul Nicolae din Roman, iar moaştele vor fi depuse acolo spre închinarea credincioşilor până duminică, 13 decembrie, la ora 17.00.

Vineri, începând cu ora 9.00, în biserica Sfântul Nicolae va avea loc o slujbă în cadrul căreia ÎPS Ioachim va aduce la cunoştinţa credincioşilor prezenţi viaţa Sfântului Nicolae.

Untitled-2„Acest eveniment, unic în urbea noastră, se va încheia cu o piesă de teatru, care se numeşte «Întoarcerea zidarului» şi care va fi jucată de trei actori ai teatrelor din Bucureşti, pe scena Cercului Militar din Roman, duminică, 13 decembrie, la orele 18.00. Aşteptăm cât mai mulţi romaşcani să participe la acest frumos eveniment, care face parte din manifestările din cadrul «Săptămânii duhovniceşti în Cetatea Muşatină»”, a afirmat preotul protopop de Roman, Dragoş Munteanu, parohul bisericii Sfântul Nicolae.

Comentarii

WORDPRESS: 0