HomeSocialEducatie

„O jucărie şi un caiet pentru semenul meu”

parteneriat 3Elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” i-au vizitat pe cei din Centrul de zi din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman. Această întâlnire este rezultatul unui parteneriat încheiat între Parohia „Sfinţii Voievozi” din Roman şi cele două unităţi de învăţământ din oraş şi are ca obiectiv principal sprijinirea copiilor proveniţi din familii defavorizate.

În ziua de 30 octombrie, elevii claselor a IV-a de la Şcoala „Vasile Alecsandri”, coordonaţi de învăţătoarea Cristina Sorlescu, alături de elevii claselor I şi a IV-a, de la Colegiul Naţional „Roman Vodă”, coordonaţi de învăţătoarele Lilia Erimia şi Anişoara Cojocaru, împreună cu preoţii slujitori de la Biserica „Sfinţii Voievozi”, Valentin Băltoi şi Dorel Eva, au oferit celor 50 de beneficiari de la Centrul de zi din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” rechizite, jucării şi dulciuri, în cadrul proiectului „O jucărie şi un caiet pentru semenul meu”.

parteneriat 4Directorul fundaţiei, Aurelian Alexa, a vorbit copiilor despre importanţa activităţii de voluntariat pe care au desfăşurat-o şi despre necesitatea integrării în societate a tinerilor proveniţi din familii aflate în dificultate, apoi a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în acest parteneriat.

„Activitatea, desfăşurată cu binecuvântarea ÎPS Ioachim, are un caracter educaţional-filantropic şi vizează încurajarea frecventării şcolii de către copiii proveniţi din familii defavorizate şi, implicit, împiedicarea abandonului şcolar. Darurile pe care le-au primit beneficiarii Centrului de zi au adus bucurie în sufletele lor pline de speranţă”, a spus părintele Valentin Băltoi.

„A fost o zi de mare bucurie pentru copii, deoarece au avut ocazia de a-şi arăta generozitatea şi afectivitatea pentru colegii lor aflaţi în dificultate. Activitatea are un caracter filantropic şi face parte dintre manifestările pe care ni le-am propus pentru anul acesta şcolar. Sperăm ca acest parteneriat să ne mobilizeze şi la împlinirea altor activităţi la fel de frumoase”, a spus învăţătoarea Lilia Eremia.

Comentarii

WORDPRESS: 0