HomeSanatate

Campania de vaccinare antigripală este pregătită de start

Medicii epidemiologi au trimis Ministerului Sănătăţii necesarul de vaccinuri antigripale pentru sezonul rece care se apropie, acesta constând în aproximativ 33.000 de doze. Vaccinarea începe la 15 octombrie.

Odată cu scăderea temperaturilor, specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ au început monitorizarea cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii, pneumonii şi gripă. Până în acest moment, au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii în judeţ, iar numărul lor se aşteaptă să crească în perioada următoare. Medicii de familie şi medicii din spitale raportează, săptămânal, la DSP Neamţ, numărul persoanelor care se îmbolnăvesc, iar monitorizarea acestor afecţiuni va dura până în primăvară.

Joi, 15 octombrie, va fi demarată şi campania de imunizare contra gripei. În judeţul Neamţ, aproximativ 33.000 de persoane au nevoie de acest vaccin.

Ca de fiecare dată, prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii, femeile însărcinate, bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare.

Comentarii

WORDPRESS: 0