HomeActualitateNeamt

Apa nu se va scumpi

Tariful la apă şi la apă uzată va rămâne neschimbat, după ce, în cadrul unei şedinţe care a avut loc joi, 8 octombrie, membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamţ au votat, în unanimitate, respingerea solicitării ApaServ de ajustare a tarifelor pentru apă şi canalizare. Printre persoanele mandatate să voteze în şedinţa ADI Aqua Neamţ a fost şi reprezentantul Primăriei municipiului Roman, city-managerul Ovidiu Bojescu.

apa 02După vot s-a discutat şi despre oportunitatea indexării preţurilor în sus, în condiţiile în care unele statistici arată o inflaţie negativă. „Atât eu, cât şi colegii mei, considerăm că sunt condiţii de a se păstra acest tarif, ba, chiar, de ajustare prin scădere. Dumneavoastră aţi cerut ajustare prin creştere în raport cu rata inflaţiei, dar BDO (n.red. – o firmă de audit şi consultanţă) a zis că avem inflaţie pe minus. Atunci, cum se explică solicitarea de majorare?”, l-a întrebat Adrian Bourceanu, preşedintele ADI AquaNeamţ, pe managerul general al ApaServ, Cătălin Dughir.

Primarul comunei Ruginoasa, Nicu Chirilă, a intervenit spunând că „la Bucureşti nu se vorbeşte aceeaşi limbă şi că este interesant cum de a dat Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) aviz pozitiv pentru această solicitare”. Reprezentanţii ApaServ care au fost prezenţi la şedinţă au spus că BDO nu are nicio calitate şi că autoritatea de care trebuie să se ţină cont este ANRSC.

În urmă cu câteva luni, reprezentanţii ApaServ au cerut ca tariful pentru un metru cub de apă potabilă să crească de la 4,41 lei la 4,46 lei (TVA inclus), iar pentru canalizare tariful să crească de la 3,77 lei la 3,82 lei (TVA inclus), motivând că majorarea se face în raport cu rata inflaţiei.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • In sfarsit siAdrian Bourceanu a inteles ca aceasta compani Apa serv a fost infiintata pentru interese oculte si nu in interesul cetatenilor .Domnulei Bourceanu implicativa si in aplicarea noii legi de contorizare si facturare individuala la apa rece de catre Apa serv care de 3 luni de cand a aparut legea nu a facut cunoscut in presa pasii de urmat a celor ce doresc contorizarea si facturarea individuala la apa rece.Verificati mai des aceasta unitate si scoateti din amortire acest personal si sa puna osul la treaba in folosul cetateanului de pe urma caruia primeste salarile nesimtite.Daca Apa serv nu comunica preluati d-tra aceasta problema de care se pare raspundeti.
    Un indignat.