HomeEducatieReligie

Capela de la Colegiul „Danubiana” costă 70.000 de lei

Capela de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, care se va ridica în curtea unităţii de învăţământ, a primit autorizaţia de construire, la un an de la momentul la care a Consiliul Local a aprobat această investiţie. Capela, destinată prin proiect găzduirii orelor de religie, va putea fi folosită şi în recreaţii de elevii şi profesorii care vor simţi nevoia să-şi adune gândurile între două lecţii, dar şi de populaţia din zonă, în afara orelor de cursuri.

Capela ortodoxă, ce urmează a fi folosită în scop didactic, va fi construită chiar lângă intrarea în şcoală, în spatele postului de pază. Conform documentaţiei prezentate, clădirea ar urma să aibă aproape 12 metri lungime, 6,25 metri lăţime şi o înălţime de cinci metri. Structura va fi de cărămidă pe fundaţii de beton, planşeu de beton armat, şarpantă de lemn, învelitoare de tablă, cu finisaje simple şi tâmplărie de lemn.

Valoarea investiţiei, conform autorizaţiei de construire, este de 70.000 de lei. Pentru a vedea capela ridicată, iniţiatorii proiectului mizează pe sprijinul financiar al părinţilor, pe sponsorizări şi donaţii, dar şi pe direcţionarea unei părţi din veniturile extrabugetare ale şcolii.

Capela de la Colegiul Tehnic „Danubiana” nu va fi singura capelă de acest tip din oraş. În luna septembrie, Grupul Școlar „Vasile Sav” a obţinut certificate de urbanism pentru amenajarea unei capele în holul instituţiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0