HomeSocialSanatate

90.000 lei pentru pază specializată la Spital

Această este suma la care s-ar ridica cheltuielile anuale pentru a asigura protecţia permanentă a personalului şi a pacienţilor de la Spitalul Municipal, prin intermediul unei firme de pază specializate.

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman se află în plin proces de derulare a procedurilor de încheiere a unui contract cu o firmă de pază, care să fie prezentă 24 din 24 de ore la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al spitalului, pentru a asigura protecţia atât a pacienţilor, cât şi a medicilor, având termen până la 15 ianuarie să încheie acest contract.

„Aceste servicii vor fi incluse în planul de achiziţii, iar între timp aşteptăm să primim şi ofertele firmelor din domeniu. Aceste servicii de pază vin în completarea celor deja existente, pe care le are spitalul la ora actuală. Acum este vorba de o echipă de pază specializată pe intervenţii, cu pregătire şi dotare adecvată. Este complet diferit faţă de paznicii pe care îi avem acum. Plus că, în momentul de faţă, noi avem doar 11 paznici la toate cele trei locaţii ale spitalului. Pentru un post de pază permanentă sunt necesare cinci persoane, ceea ce înseamnă că numai ca paznici ar trebui să avem cel puţin 15 persoane”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al spitalului.

Firma specializată de pază şi protecţie va avea un echipaj care va supraveghea permanent CPU şi o patrulă de intervenţie care să ajungă la faţa locului în 2 – 3 minute. Un astfel de serviciu va presupune un efort bugetar pentru spital în jur de 80-90 de mii de lei pe an.

În perioada sărbătorilor, spitalul a fost protejat de jandarmi, de Poliţia Locală şi de Poliţia Naţională. „A fost un efort conjugat din partea acestor organe competente, însă, din fericire, sărbătorile au fost liniştite şi nu a fost necesară intervenţia lor. Poate prezenţa lor i-a descurajat pe cei puşi pe scandal”, a mai declarat directorul Achiriloaei. „Datorită prezenţei forţelor de ordine, dar şi faptului că s-a închis uşa de la Ambulator după ora 20, atunci când s-au terminat orele de vizită legale, impuse de Ministerul Sănătăţii, salariaţii şi pacienţii au fost mai liniştiţi, iar noaptea s-au simţit mai în siguranţă”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0