Prima paginăActualitate

9 decembrie, Ziua Internațională Anticorupție

Dimensiune text

Prin rezoluţia din 31 octombrie 2003, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit data de 9 decembrie drept Ziua Internaţională Anticorupţie, prilej pentru oamenii din întreaga lume de a conştientiza impactul negativ al acestui fenomen asupra cetăţenilor şi a societăţii.

„Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte. În acest sens, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) doreşte atragerea cetăţenilor români şi a funcţionarilor oneşti din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în lupta cu acest flagel. Campaniile de conştientizare anticorupţie, iniţiate de DGA, au avut drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea de fapte de corupţie. În acelaşi timp, s-a dorit responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor MAI, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui lucrător MAI în fapte de corupţie”, se arată într-un comunicat al DGA Neamţ.

Cetăţenii care vor să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie pot apela la linia verde anticorupţie 0800.806.806 sau la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, 0233234408 sau pot sesiza DGA prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi neamt.dga@mai.gov.ro.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0