HomeActualitate

Polițiştii ar putea primi recompense în bani pentru activitatea depusă

Poliţiştii vor putea fi recompensaţi şi financiar, nu doar cu vorbe sau cuvinte frumoase, ca până acum.

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, normele de aplicare ale prevederilor Legii privind statutul poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară. Noile norme de aplicare au în vedere schimbările aduse prin Legea nr. 81/2015, prin care au fost modificate şi completate reglementările referitoare la acordarea recompenselor poliţiştilor, procedura cercetării prealabile, stabilirea şi aplicarea sancţiunilor disciplinare şi activitatea Consiliului de disciplină.
În ceea ce priveşte acordarea recompenselor, hotărârea aprobată săptămâna aceasta stabileşte că ele se acordă cu obiectivitate, în mod echitabil şi principial, în scopul recunoaşterii publice a meritelor poliţistului care se evidenţiază în mod deosebit în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi a misiunilor, precum şi pentru motivarea personalului, în vederea obţinerii unor rezultate mai bune în activitatea profesională.

„Ar trebui ca în bugetul pe 2016 să fie incluse sume destinate recompenselor pentru poliţiştii merituoşi. Noi, liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), avem, zilele acestea, discuţii pe marginea normelor de aplicare ale legii, tocmai pentru ca modificările adoptate să se poată aplica”, a afirmat comisarul şef Nicolae Preda, liderul SNPPC Neamţ.

La acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ există posibilitatea de a recompensa un poliţist foarte bun prin acordarea unui salariu de excelenţă. Pentru tot inspectoratul au fost distribuite, de la nivel central, 11 salarii de excelenţă, ce reprezintă între 30 şi 50% dintr-un venit lunar. Aceste salarii se acordă o dată la şase luni.

Comentarii

WORDPRESS: 0