HomeActualitateEconomie

Cursuri de formare profesională pentru şomeri

În luna septembrie, şomerii din Neamţ se pot înscrie la cursuri de asistent relaţii publice şi comunicare, ospătar şi manichiurist.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Neamţ organizează, în luna septembrie, cursuri de calificare în diferite meserii. Este vorba despre un curs de asistent relaţii publice şi comunicare, pentru care sunt disponibile 25 de locuri, un curs de manichiurist – pedichiurist, cu 28 de locuri, şi două cursuri de ospătar – chelner – vânzător în unităţile de alimentaţie, cu 56 de locuri.

La nivel naţional, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna septembrie, 206 programe de formare profesională. Acestea vor fi disponibile pentru 4.212 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a municipiului Bucureşti.

Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Mureş (188 persoane), Bihor (184 persoane), Iaşi (175 persoane), Bistriţa (174 persoane), Botoşani (170 persoane).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt: lucrător în comerţ, ospătar (chelner), agent de securitate, bucătar, inspector (referent) resurse umane, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist şi operator introducere, validare şi prelucrare date.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0