Prima paginăActualitateNeamt

879 de sesizări şi reclamații la Protecția Consumatorului

Dimensiune text

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Neamţ a desfăşurat, în perioada ianuarie – octombrie, 2.097 de acţiuni, în creştere faţă de 2014, când au fost făcute 1.892 de acţiuni privind conformitatea produselor sau a serviciilor alimentare, nealimentare şi financiare.

Ca urmare a constatării nerespectării prevederilor legale de către operatorii economici verificaţi, în 1.551 cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenţiei, prin care au fost aplicate sancţiuni în valoare de 1.365.150 de lei, cu încasarea operativă a amenzilor în valoare de 330.650 de lei. Odată cu aplicarea de sancţiuni au fost dispuse şi măsuri complementare de oprire temporară a unor produse de la comercializare până la remedierea deficienţelor, în valoare de 1.537.107 lei, şi de oprire definitivă, valoarea mărfurilor neconforme fiind de 41.869 de lei. Totodată, au fost desfăşurate acţiuni preventive de prelevare şi testare în laboratoare pentru 30 de produse (produse electrice, produse textile, miere, pastă de tomate, cacao şi lapte praf). Rezultatele de laborator au confirmat prezumţiile comisarilor pentru 23% dintre produsele analizate, care s-au dovedit a fi neconforme, fiind oprite de la comercializare.

CJPC Neamţ a primit şi înregistrat, în primele zece luni ale acestui an, 879 de sesizări şi reclamaţii (în scădere faţă de anul 2014, când s-au înregistrat 960 de reclamaţii), care au vizat produse şi servicii din domeniul nealimentar – utilităţi, telefonie, transport, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, poştă şi comunicaţii, 406 dintre cereri fiind soluţionate favorabil.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Maria 5 ani

    FABRICA DE BANI LOCATO SERV

    Poate ca ar trebui ca CJPC sa se sesizeze in legatura cu felul in care este pagubit contribuabilul care utilizeaza serviciile Municipal Locato Serv, aceasta firma fiind un fel de vaca de muls a Primariei. Ar trebuie intreprinse cateva actiuni indeosebi la Cimitir, unde exista constituita de multi ani o retea mafiota ce include administratorul si apropiatii lui si cei carora le paseaza asa zisele lucrari funerare. Desi aceste lucrari sunt absolut jalnice si neindemanatec realizate (facute pe fuga ca banul sa fie luat cat mai repede), acestea se suprataxeaza, iar prin felurite tertipuri nu se factureaza intreaga suma. Si chiar daca sumele percepute sunt uriase, in continuare Cimitirul ramane neingrijit, gunoiul se aduna rar ori este depozitat la intamplare, se fura permanent flori, per total servicii de joasa calitate la preturi exorbitante, iar de cei care lucreaza acolo nu mai amintim…sau pardon! Vom aminti 🙂