HomeSanatate

Căldura umple CPU, dar goleşte spitalul

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au făcut ca foarte multe persoane din Roman şi din împrejurimi să ajungă la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, cu diferite probleme specifice, cum ar fi insolaţii, crize de spasmofilie, sau, chiar, accidente vasculare cerebrale.

În acelaşi timp, însă, alte persoane, care au nevoie de internare periodică, pentru a trata o afecţiune mai veche, nu se grăbesc să vină la spital, iar pacienţii care sunt internaţi pentru administrarea unor tratamente pentru boli cronice, care ar putea continua medicaţia şi acasă, cer să fie externaţi mai repede, pentru a se putea ocupa de muncile agricole.

În ultima perioadă, în unele secţii au fost mai puţini pacienţi faţă de restul anului, probabil şi din cauza muncilor agricole care depind de vreme, dar şi din cauza temperaturilor ridicate din unele saloane. Au existat, însă, foarte multe cazuri, de exemplu, de pacienţi cu accidente vasculare cerebrale, care s-au prezentat în CPU, alături de pacienţi cu alte afecţiuni medicale, provocate de căldura excesivă – crize de spasmofilie, pusee de tensiune, sindroame febrile, sindroame dispeptice sau diaree. Pentru astfel de cazuri există suficiente medicamente în CPU, numai că personalului medical îi este foarte greu să facă faţă volumului de lucru, în situaţia în care este şi perioada concediilor, iar o parte din personal se află în concediu.

Comentarii

WORDPRESS: 0