HomeEducatie

Au rămas locuri libere în licee

43 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost repartizaţi în etapa a doua a admiterii în liceu. După primele două etape de repartizare, au rămas 182 de locuri libere. 

43 elevi nemţeni au fost repartizaţi în licee la cea de-a doua etapă de admitere, 11 dintre aceştia fiind repartizaţi la liceele din Roman, Horia și Săbăoani, potrivit propriilor opţiuni, după cum urmează: unul la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la specializarea matematică – informatică, unul la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia, la specializarea agricultură , șase la Colegiul Tehnic „Danubiana”, la specializările economic (5), turism şi alimentaţie (1) şi alți trei la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, la specializarea construcţii, instalaţii şi lucrări publice. Opt absolvenţi provin de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Roman (2), Şcoala „Gheorghe Pătraşcu” din Buruieneşti, comuna Doljeşti (1), Şcoala Făurei (2), Şcoala Stăniţa (1), Şcoala Tămăşeni (1) şi Şcoala Trifeşti (1), iar pentru celelalte trei locuri la liceele din Roman au optat elevi din alte colţuri ale judeţului. Un absolvent de clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ a optat pentru Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, specializarea matematică – informatică. Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia, specializarea agricultură, a fost preferat de un elev de la Liceul „Mihail Sadoveanu” din Borca, iar Colegiul Tehnic „Danubiana”, specializarea economic, a fost opţiunea unui absolvent de gimnaziu de la Liceul „Vasile Conta” din Tîrgu Neamţ.

Candidaţii repartizaţi îşi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24 – 25 iulie.

După cea de-a doua etapă de repartizare computerizată, au rămas 182 de locuri libere în liceele romaşcane. Cele mai multe locuri neocupate sunt la Colegiul Tehnic „Danubiana” (58 de locuri), la specializările economic (19 locuri), industrie alimentară (32), protecţia mediului (5) şi turism şi alimentaţie (2). Locuri neocupate sunt şi la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de Brad” din Horia, la specializarea agricultură (17 locuri), Liceul Tehnologic din Nisiporeşti, comuna Boteşti, la specializarea fabricarea produselor din lemn (4 locuri), industrie textilă şi pielărie (2 locuri), Colegiul Tehnic „Miron Costin”, la specializarea construcţii, instalaţii şi lucrări publice (3 locuri) şi Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, specializarea matematică – informatică (2 locuri).

După primele două etape de repartizare, liceele vor transmite Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ situaţia locurilor rămase libere.

Absolvenţii care nu au participat la nicio etapă de repartizare, cei nerepartizaţi în primele două etape, cei care nu s-au înscris în termenul prevăzut de metodologie sau cei care vor trece cu bine de corigenţe pot participa la cea de-a treia etapă de admitere în liceu, în perioada 1 august – 8 septembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0