HomeActualitateSocial

Directorul de la „Romanița”

Noul şef al complexului „Romaniţa”, Dorin Tabacariu, doreşte îmbunătăţirea calităţilor serviciilor oferite în cadrul complexului şi atragerea unui număr cât mai mare de voluntari.

Dorin Tabacariu, fostul şef de cabinet al senatorului Ioan Chelaru şi fostul viceprimar al comunei Ion Creangă, este noul director al Complexului de Servicii „Romaniţa” din Roman. Aceasta a câştigat postul de şef al centrului, după o competiţie la care s-au aliniat la start şase candidaţi. Dorin Tabacariu a obţinut 93 de puncte la proba scrisă şi 91,67 de puncte la proba interviului, iar cu un punctaj final de 92,33 de puncte a câştigat funcţia de şef al complexului „Romaniţa”.

Postul a fost scos la concurs deoarece fostul şef al complexului, Elena Bozoancă, a ieşit la pensie.

„A fost o oportunitate şi o provocare pentru mine, să mă înscriu la concursul pentru ocuparea acestui post. M-am pregătit temeinic şi, după cum s-a observat, am reuşit cu brio să trec de cele două faze ale examenului, iar de la 1 iulie am trecut în exerciţiul funcţiunii. În primele zile m-am familiarizat cu personalul şi cu activitatea centrului şi am trasat câteva linii pentru a îmbunătăţi serviciile oferite pe viitor. Am găsit o echipă bună, muncitoare, care poate face performanţă, atât timp cât va fi coordonată bine. De la început, am discutat cu toţi colegii şi le-am explicat că serviciul este a doua familie, de aceea aici trebuie să fie o ambianţă bună de lucru şi am convenit că relaţiile se bazează pe respect şi disciplină”, a afirmat Dorin Tabacariu.

Atragerea unui număr mare de voluntari, printre planurile de viitor

Noul şef al complexului „Romaniţa” a întocmit un plan de management, în care a inclus obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Unele vizează serviciile din cadrul centrului, altele vizează partea de dotări.

„În primul rând, îmi doresc să îmbunătăţim calitatea serviciilor oferite de complexul «Romaniţa». În acest sens, vreau, în permanenţă, să ridicăm nivelul de pregătire al personalului, prin participarea la cursuri de specialitate. Am făcut, deja, demersurile necesare pentru participarea la asemenea cursuri. Totodată, vrem să completăm baza materială, în limita bugetului pe care îl avem”, a spus noul şef de la „Romaniţa”.

În ceea ce priveşte partea de dotări, în cel mai scurt timp, ca noutate, vor fi montate draperii în toate camerele în care sunt cazaţi copiii, pentru ca aceştia să fie protejaţi de razele solare în zilele caniculare, iar apoi va fi montat un sistem de supraveghere video, interior şi exterior, pentru a asigura securitatea zonei.

Un alt obiectiv al noului director este îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare cu toate instituţiile implicate în protecţia copiilor, fiind vorba, aici, despre poliţie sau primăriile locale.

„Avem în gând şi încheierea unor acorduri de parteneriat cu biserica, cu diferite organizaţii non-guvernamentale şi cu alte instituţii. Există deja astfel de parteneriate, dar dorim să le extindem. De asemenea, intenţionăm să dezvoltăm activitatea de voluntariat. Avem solicitări din partea unor tineri, însă, momentan, trebuie să parcurgem nişte etape, înainte ca ei să vină să lucreze în complex. Este nevoie de o solicitare scrisă din partea lor, de documente care să demonstreze studiile fiecăruia, de analize medicale, pentru ca noi să  putem încheia un contract cu aceşti voluntari, conform legii, iar la final să le putem înmâna o adeverinţă care să ateste că au făcut activităţi de voluntariat în instituţia noastră”, susţine Dorin Tabacariu.

În cadrul complexului „Romaniţa” funcţionează serviciul de protecţie a copilului cu dizabilităţi, un centrul de primire a copilului în regim de urgenţă şi un centru maternal. Copiii cu dizabilităţi au parte de recuperare şi reabilitare, cu ajutorul unui personal calificat, printre care kinetoterapeuţi şi logopezi. În acest moment, 43 de copii beneficiază de serviciile complexului.

Noul director de la „Romaniţa” a lucrat ca tehnician, în perioada 1986 – 1990, din 1990 şi până în 2008 a fost viceprimar al comunei Ion Creangă, iar de la 1 iulie 2008 şi până la 1 iulie 2015 a fost şeful de cabinet al senatorului Ioan Chelaru.

Comentarii

WORDPRESS: 0