HomeActualitateRoman

Polițiştii locali stau cu ochii pe stâne, taxiuri şi instructori auto

Direcţia Poliţiei Locale Roman va organiza, pe parcursul acestei săptămâni, trei acţiuni de prevenire şi sistare a unor acţiuni care sunt la limita legii. „Va fi o acţiune împreună cu Direcţia de Urbanism, cu privire la inventarierea şi modul de funcţionare a stânelor de pe raza municipiului Roman. Eu însumi am sesizat dimineaţă în operativă deplasarea unor turme de oi în nişte zone în care eu ştiu că nu ar trebui să se întâmple asta. Este un punct de vedere pe care l-am emis şi am solicitat colegilor mei din Primărie să verifice în documente şi în teren, iar lucrurile să fie conforme cu ceea ce s-a stabilit la începutul anului, cu licitaţiile, astfel încât cadrul legislativ să fie respectat. O a doua acţiune va fi pe piraterie taxiuri, cunoscând fiind faptul că mai multe maşini din zona periurbană a municipiului Roman, mai ales în zona Tic-Tac, vin şi efectuează astfel de activităţi de taximetrie, sfidându-i pe taximetriştii corecţi, care plătesc taxe şi impozitele şi sunt acreditaţi”, a explicat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

O a treia verificare va fi asupra şcolilor de şoferi. În acest sens, au fost discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ şi se doreşte ca activitatea şcolilor de şoferi, dar şi confortul celorlalţi participanţi la trafic să fie respectate. Acţiunile cu privire la respectarea, de către instructorii auto, a traseelor votate în Consiliul Local vine în contextul în care, în lunile iulie şi august, foarte mulţi cetăţeni din Roman şi comunele arondate vin acasă în concediu, iar traficul din oraş devine dificil.

Articol nou
Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Ioana 9 ani ago

    Dar dupa „ciobanii” care ingreuneaza circulatia prin parcarile lor de 2 lei (care nici nu au tichet de parcare)…cine se uita? Mai lasati pupincurismul si dati amenzi si „jmecherilor”. LEGEA e pentru toata lumea!