HomeEconomie

Subvenții doar cu acordul tuturor membrilor asociațiilor

Deputaţii Comisiei pentru agricultură au reuşit să rezolve una dintre marile probleme legate de plata subvenţiilor. Astfel, asociaţiile de fermieri vor putea depune cererea de plată doar dacă deţin acord scris de la toţi membrii organizaţiei. Astfel, fermierii vor putea gestiona mai bine sumele primite. În cazul în care nu se ajunge la o înţelegere, aceştia pot solicita individual sumele de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Neamţ.

„Le mulţumesc colegilor din Comisia pentru agricultură, care au lăsat la o parte politica de partid şi au conlucrat pentru binele fermierilor români, dar şi al formelor asociative din sectorul agricol. Astfel, prin noul act normativ, crescătorii de animale vor putea încasa subvenţia pentru pajişti atât individual sau pe asociaţie, cu condiţia ca toţi membrii acesteia să îşi dea acordul pentru ca banii să fie gestionaţi de conducerea organizaţiei. În acest fel, fiecare fermier va şti exact cuantumul subvenţiilor care ajung la asociaţie şi poate oricând cere socoteală pentru modul în care aceşti bani sunt cheltuiţi pentru sprijinirea producţiei agricole, şi nu în alte scopuri”, a spus Liviu Harbuz, deputat PSD de Neamţ.

Reglementările au fost făcute deoarece nu puţine au fost cazurile în care asociaţii de crescători de animale din ţară au încasat banii pentru pajişti, dar sumele nu au folosite cum trebuie. Până acum, în judeţul Neamţ nu au fost înregistrate incidente în acest sens, deoarece asociaţiile de fermieri se pot număra pe degetele unei singure mâini.

Comentarii

WORDPRESS: 0