HomePe scurt

Pe scurt

Verificări pe drumurile rurale

În perioada 21-22 aprilie, la nivelul judeţului Neamţ a fost organizată o acţiune pe linia combaterii faptelor la regimul rutier în mediul rural comise de către conducătorii de mopede, biciclişti şi căruţaşi. La această acţiune au participat 72 de poliţişti din cadrul secţiilor rurale de poliţie şi a posturilor comunale de poliţie, pe intervale orare diferite pe drumurile judeţene şi comunale. În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi 269 de conducători auto, 20 de mopedişti, 52 de căruţaşi şi 42 de biciclişti. Au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.887 de lei.

Blocat în apartament

Joi, 23 aprilie, la ora 12.28, un ofiţer şi cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman s-au deplasat cu o autospecială de capacitate medie pe strada Smirodava, din Roman, unde au acţionat cu o scară culisabilă pentru a pătrunde într-un apartament de la primul etaj al unui bloc. În interiorul apartamentului se afla o persoană de 61 de ani, cu probleme psihice, blocată pe interior.

Incendiu pe strada Tinosului

Un incendiu violent a izbucnit, joi seară, în jurul orei 22.12, la o casă de pe Fundătura Tinosului, în Roman. Pompierii au intervenit pentru a stinge focul, dar flăcările au afectat acoperişul casei de locuit, confecţionat din asterială lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 110 metri pătraţi, spaţiul mansardabil din lemn, bunuri, materiale aflate într-o încăpere a locuinţei şi un garaj folosit ca magazie din scândură pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. De asemenea, a fost evacuată o persoană din casa de locuit vecină, aflată în imediata apropiere de zona incendiată, existând pericolul propagării incendiului. După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit că incendiul a fost generat intenţionat, astfel că poliţiştii romaşcani au deschis un dosar penal pentru distrugere şi continuă cercetările pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Comentarii

WORDPRESS: 0