HomeActualitate

Recensământ în trafic, de la căruțe la autovehicule de mare tonaj

CNADNR lansează, luni, recensământul traficului rutier. Vor fi numărate toate vehiculele care trec pe drumurile ţării. Activitatea se încheie peste şapte luni. 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informează participanţii la trafic că luni, 20 aprilie, începând cu ora 8.00, va fi demarat recensământul traficului rutier care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate autovehiculele. Acţiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi se va desfăşura în toate ţările Uniunii Europene.

„Înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, la ora 20.00. Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare”, se arată într-un comunicat al CNADNR emis vineri, 17 aprilie.

„Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Astfel, vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip «tir», autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală”, se mai arată în documentul CNADNR.

Puncte de recenzare în Neamţ

Pe întreaga reţea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, pe drumuri naţionale, drumuri judeţene şi comunale. La nivelul judeţului Neamţ au fost stabilite 57 de puncte de recenzare. Punctele de recenzare din zona Roman sunt următoarele:

– pe drumul european E85, sectorul cuprins între DJ 158 (Secuieni) şi municipiul Roman;

– pe drumul european E85, între Roman şi intersecţia cu drumul spre Săbăoani;

– pe drumul european E85, sectorul cuprins între DN 28 şi DN 28A;

– pe DN 15D, între Roman şi Poienari;

– pe DN 15D, între Poienari şi DJ 159;

– de la DN2 până la limita cu judeţul Iaşi, prin Tămăşeni şi Adjudeni;

– limita cu judeţul Bacău – DN 15D, prin Valea Ursului, Oniceni şi Cuci;

– DN 15D (Horia) – DJ 155I (Făurei);

– DJ 207A – DJ 159, prin localităţile Sagna, Ion Creangă, Bătrâneşti;

– Roman – Bîra;

– Bîra – limita cu judeţul Iaşi, prin localităţile Bîra, Boghicea, Nistria;

– DN 2 – DJ 159, prin Horia, Ion Creangă, Valea Ursului;

– Roman – DN 2, prin Cordun şi Săbăoani;

– DJ 159B (Hociungi) – DN2, prin Moldoveni şi Secuieni;

– DJ 207A – Doljeşti, prin Buruieneşti şi Doljeşti;

– DJ 159 – DJ 158, prin Izvoare, Bahna, Hociungi;

– DN 15D – DJ 159, prin Crăieşti, Bozieni, Cuci.

Comentarii

WORDPRESS: 0