HomeSocialRural

Şomerii din mediul rural pot deveni antreprenori

Participarea la cursurile din cadrul proiectului „Viitor antreprenor” este gratuită şi include cazarea şi transportul cursanţilor. Fiecare persoană înscrisă beneficiază şi de o subvenţie la absolvire. 

Persoanele din mediul rural care doresc să îşi înfiinţeze propria afacere sau să îşi găsească un loc de muncă se pot înscrie la cursuri de perfecţionare şi sesiuni de consiliere şi mediere pe piaţa muncii, organizate în cadrul proiectului „Viitor antreprenor”. Grupul ţintă al proiectului „Viitor antreprenor” este reprezentat de 1.500 de persoane – şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive şi angajaţi din mediul rural. Identificarea acestor persoane din cadrul grupului ţintă se face prin respectarea următoarelor criterii: studii de minimum zece clase, să nu fie studenţi sau elevi, să aibă  domiciliul înregistrat în cartea de identitate în mediul rural şi să facă parte din cele 14 judeţe din cadrul proiectului: Argeş, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Dâmboviţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Neamţ, Bacău, Botoşani, Suceava, Vaslui şi Iaşi.
Participarea la aceste cursuri este gratuită şi include cazarea şi transportul cursanţilor, fiecare persoană înscrisă beneficiind şi de o subvenţie de 500 de lei la absolvire. Totodată, persoanele din grupul ţintă au ocazia de a participa la un concurs ce premiază primele 210 persoane care îşi găsesc un loc de muncă. Se acordă premii în valoare de 1.000 lei de persoană.

„La sfârşitul lunii aprilie va avea loc primul set de cursuri, la Gura Humorului. Orice persoană care se încadrează în grupul ţintă se poate înscrie, iar noi asigurăm transport şi cazare. Dacă se adună cel puţin 25 de persoane interesate de aceste cursuri, ele se pot organiza inclusiv pe raza judeţului Neamţ”, a preciat Oana Timar, expert în comunicare.
Persoanele interesate de cursurile „Viitor antreprenor” se pot înscrie sunând la numerele de telefon 0782 726 357, 0786 278 791 sau 0786 278 790.
Proiectul a început din luna aprilie 2014 şi se va derula până în septembrie 2015. Obiectivul general este reprezentat de promovarea sustenabilităţii zonelor rurale din regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, Sud Muntenia şi Nord Est, prin implementarea de intervenţii locale integrate şi active, cu accent pe dezvoltarea afacerilor şi creşterea calităţii resurselor umane.

Comentarii

WORDPRESS: 0