HomeActualitateRural

Găsit cu alcool şi țigări de contrabandă

Produsele au fost găsite acasă şi la sediul firmei unui cetăţean din Sagna. Acesta a primit, în urmă cu patru ani, o amendă pentru că deţinea produse de contrabandă. 

Poliţiştii de la Secţia de Poliţie Sagna au descins, luni, acasă la un bărbat din localitatea Sagna. În baza unor mandate de percheziţie, oamenii legii de la Secţia Sagna şi lucrătorii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice au mers acasă la bărbatul de 40 de ani, dar şi la sediul firmei la care acesta figurează ca administrator. Anchetatorii îl bănuiau pe cetăţean de contrabandă cu ţigări, iar bănuiala lor nu a fost lipsită de temei.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 565 de pachete de ţigări, respectiv 11.309 de ţigarete, ce aveau aplicate timbru fiscal emis de Republica Moldova şi Ucraina, şi 237 de litri de alcool netimbrat şi nefiscalizat. Marfa susceptibilă a proveni din contrabandă a fost confiscată de poliţişti. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Bărbatul pe numele căruia a fost întocmit dosar penal nu se află pentru prima dată în atenţia poliţiştilor. În 2011, oamenii legii au confiscat de la acesta aproape 100 de pachete de ţigări şi mai multe zeci de litri de alcool. Întrucât atunci legislaţia era mai blândă, cei de la Vamă au aplicat o amendă de 50.000 de lei, dar valoarea acesteia a fost micşorată în instanţă până la 20.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Sagna nu sunt la prima acţiune de acest tip. În ultimele săptămâni, au mai fost găsite produse de contrabandă la Rediu (comuna Bîra), Boghicea şi Căuşeni (comuna Boghicea).

Comentarii

WORDPRESS: 0