Prima paginăActualitate

80 de șoferi și-au pierdut permisul în weekend

80 de șoferi și-au pierdut permisul în weekend

Dimensiune text

 

În perioada 9 – 11 august, în cadrul acțiunii pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au aplicat peste 480 de sancțiuni contravenționale, informează IPJ Neamț.

„Polițiștii au acordat o atenție deosebită impunerii unui climat de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și respectării regimului legal de viteză. Totodată, pe parcursul acţiunii au fost utilizate aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 487 de sancțiuni contravenționale, dintre care 481 la OUG nr. 195/2002, iar 6 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. În cele trei zile de controale, polițiștii rutieri au reținut peste 80 de permise de conducere, fiind retrase patru certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier, dintre care una pentru conducerea unui vehicul fără permis, două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, iar una pentru alte infracțiuni.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0