HomeEducatie

Profesoara Liliana Georgescu va candida la funcția de inspector şcolar general

Aceasta a fost inspector şcolar adjunct, pentru câteva luni în 2007 şi în perioada 2009 – 2012.

Profesoara de matematică Liliana Georgescu, fost inspector şcolar general adjunct, va candida pentru şefia Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ. „Ministerul Educaţiei a anunţat foarte târziu acest concurs, iar pregătirea documentaţiei nu a fost simplă. Am avut puţin timp la dispoziţie. Cred că pot face ceva la un alt nivel de decizie. Am câteva proiecte, câteva ţinte foarte clare pe care le consider atuul meu la concursul organizat de Ministerul Educaţiei. Ani de-a rândul, numirea inspectorului şcolar general s-a realizat pe criterii politice, dar lucrurile acestea nu trebuie să se perpetueze. Sunt capabilă şi pot face ceva. Pe de altă, la concursurile pentru ocuparea funcţiei de inspecor şcolar general s-a prezentat doar un singur candidat. Lucrurile acestea trebuie să se schimbe. Trăim în alte vremuri. Pot să deschid un drum şi să le spun colegilor mei că se poate, că trebuie să participe la un astfel de concurs, mai ales că mulţi dintre ei au experienţă în domeniu sau au participat la cursuri de formare. Semnalul este important şi, dacă pentru concursul de inspector şcolar general este prea târziu, colegii mei au timp să se înscrie la următoarele concursuri pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general adjunct sau pentru cele de director de şcoli”, a declarat profesoara Liliana Georgescu.

Aceasta a precizat că va depune dosarul luni, 23 februarie, în ultima zi de înscriere. „Am colaborat foarte bine cu domnul inspector general Viorel Stan în cadrul Inspectoratului Școlar. M-am străduit ca activitatea mea să fie transparentă şi corectă. Cred că domnul inspector trebuie să vadă participarea mea ca pe un factor pozitiv, normal să se întâmple în sistemul de învăţământ actual. Am aşteptat foarte mult să se organizeze acest concurs. Nu pot să ratez această ocazie. Trebuie să câştige cel mai bun”, a mai spus contracandidata lui Viorel Stan la şefia ISJ Neamţ.

Profesoara Liliana Georgescu a urcat toate treptele ierarhiei preuniversitare. A fost director adjunct şi directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi inspector şcolar adjunct, pentru câteva luni în 2007 şi în perioada 2009 – 2012.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Terciu 9 ani ago

    Doamna Georgescu si-a dovedit verticalitatea si profesionalismul intr-o perioada cenusie sistemului de invatamant.
    Asa cum se stie in tot judetul Neamt, in perioada PSD-ista, in care ne aflam, problemele nu s-au lasat asteptate, ci dimpotriva Nea Stanete a avut multe lucruri de clarificat si rezolvat. Omuletul abia acum merge la concurs, asa ca toate deciziile pe care le-a luat pana acum ar trebui sa fie nule. Totusi sa privim si partea buna a lucrurilor, aceea ca omusorul Stanel este foarte ascultator, nu face nici macar o miscare fara acceptul conducerii PSD, fiind in stare sa pozeze gol pentru a-si pastra sefia, sau chiar sa accepte postul de dama de companie …