HomeSocialSanatate

Vin biletele de tratament pentru pensionari

3.000 de nemţeni au depus cerere pentru a primi un bilet de tratament într-o staţiune balneară. Anul acesta, Casa Naţională de Pensii va acorda 59.641 de locuri la tratament. 

Cei aproximativ 3.000 de pensionari din judeţul Neamţ, care au depus în prima lună a anului o cerere la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ pentru a primi un bilet de tratament într-o staţiune balneară, primesc o vestă bună din partea Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). În data de 3 februarie au fost publicate în Monitorul Oficial regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear pentru anul 2015, cât şi modul de acordare, distribuire şi de decontare a acestora.

Astfel, pentru anul 2015 vor fi asigurate, în unităţile de tratament balnear proprietate a CNPP, maximum 59.641 de locuri la tratament balnear, care vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La cele 59.641 de locuri se vor adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie, în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2015, şi locurile de tratament balnear ce urmează a fi contactate cu alţi operatori economici interesaţi, care va fi stabilit după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet. Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se va stabili prin aplicarea unei cote de maximum 15 % din numărul total de bilete.

„Reamintim că pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unei legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament, în perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită având posibilitatea de a beneficia de un singur bilet de tratament balnear. Distribuirea biletelor de tratament balnear se va realiza de către CNPP, prin intermediul caselor teritoriale de pensii”, a declarat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al CJP Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0