HomeActualitateRoman

ApaServ contestă contorizarea individuală de la Roman

Hotărârile Consiliului Local sunt atacate în instanță. Autoritățile de la Piatra-Neamț vor să preia modelul de contorizare propus de Roman. 

Discuția despre contorizarea și facturarea individuală a consumului de apă revine în atenția Consiliului Local (CL) Roman, fiind formulat un proiect de hotărâre de respingere a unei plângeri prealabile formulate de ApaServ împotriva unei hotărâri de CL din noiembrie 2014.

Legislativul local a adpotat, în luna mai 2014, o hotărâre prin care stabilea metodologia de repartizare și facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branșamentul condominiului. Adoptarea acestei metodologii a nemulțumit conducerea ApaServ, care a apreciat că actul normativ aprobat de consilierii locali romașcani nu respectă reglementările legale în vigoare.  O plângere administrativă din partea ApaServ a fost înregistrată la Primăria municipiului Roman în iulie 2014. Ulterior, între reprezentanți ai ApaServ și ai Primăriei Roman a avut loc o întâlnire în cadrul căreia au fost discutate nemulțumirile operatorului de apă cu privire la metodologie. În urma ședinței a fost semnat un proces-verbal în care erau precizate punctele pe care administrația locală de la Roman trebuia să le modifice, conform solicitărilor ApaServ. Acest lucru s-a întâmplat în ședința din 21 noiembrie 2014, la o zi după ce o acțiune în instanța de contencios-administrativ, inițiată de ApaServ împotriva municipiului Roman și a Consiliului Local Roman, a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Neamț. Scopul acestei acțiuni în instanță este acela de anulare a hotărârii din luna mai 2014.

Pe 23 decembrie 2014, ApaServ face o nouă plângere – pe care o trimite Primăriei Roman pe 30 decembrie 2014 -, prin care susține că modificările aduse metodologiei prin hotărârea de Consiliu Local din noiembrie 2014 sunt formale și solicită revocarea acestui act normativ.

Reprezentanții Primăriei Roman susțin că plângerea ApaServ a ajuns cu o zi mai târziu decât termenul prevăzut de lege pentru contestații de acest tip.

În timp ce la Roman discuția despre facturarea individuală a ajuns la faza de contestații, autoritățile locale de la Piatra Neamț au început discuții despre implementarea contorizării individuale, după modelul propus de administrația de la Roman. Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a explicat în presa locală că vrea ca fiecare pietrean să plătească atât cât consumă, iar apometrele să fie montate în exteriorul apartamentelor, cereri de bun simț ale miilor de nemțeni nemulțumiți că plătesc pierderile din rețea.

Comentarii

WORDPRESS: 4
  • CEI CARE CONDUC ApaServ VA PLACE
    CUM ARATA INSTALATIA DIN IMAGINE ? DOMNILOR ASA CEVA EU NU ASA INSTALA LA USA MEA DENOTA CA NU AVETI MESERIASI DE BUNA CALITATE NU RESPECTA SIMETRIA ESTETICUL UNDE A-TI MAI VAZUT SA VA TRECA TEAVA DE PALSTIC PRIN CASA ? VIZITATI ALTE TARI PENTRU A VEDEA CUM SE FACE O CONTORIZAREA INDIVIDULA PE SCARA , TOATE APOMETRELE SE MONTEAZA LA PARTERUL BLOCULUI INTR-O CUTIE SPECIALA IAR CONDUCTELE VIN SEPARATE DIN COLOANA FIECARUII AP FARA SA FACE – TI TIGANIE LA USA PROPIETARULUI SI SA DEMOLATI CASA SCARII SI APATAMENTELE PROPITARILOR .
    SCOATETI APOMETRUL DE SCARA SI LASATI APOMETRELE ASA CUM SUNT IN FIECARE APARTAMENT IAR UN UN REPREZENTANT DIN PARTEA LUI APA SERV SA LE CITEASCA LA 2 LUNI IAR PLATA SE FACE PE LOC DACA DORITI CONTORIZARE SEPARATA ,S-AU ASOCIATIA DE PROPIETARI SA INCASEZE BANI PTR CAT SA CONSUMAT APA . ATENTIE IN MOMENTUL CAND ESTE CONTNORIZARE SEPARATA SA SE ELIMINE APOMETRUL DE SCARA SI CEL GENERAL AL BLOCULI .. DACA TOT DORITI SA NU SE MAI PLATEASCA PIERDERI DE APA CEIA CE NU CREDEM DORITI DOAR SA INCASATI NISTE BANI PTR NISTE INTALATII DE DOI BANI LA USA PROPIETRAULUI..

  • un contribuabil 9 ani ago

    Un lucru este cert: Au cu cine se juca!
    Cu noi cei de la Roman s-au facut deja 2 experimente.
    Prima data au stabilit sa montam cate 2 apometre pe apartament, unul la baie , unul la bucatarie.
    Apoi ne-au obligat sa scoatem apometrul la usa,cu alta instalatie de distributie montata pe casa scarii, desigur si astea toate tot pe banutii nostri.
    Acum vin cu alta varianta, pentru a ne mai scoate si ultimii banuti din buzunare si a asigura finantarea propriilor firme!
    Dar cei de la primarie si de la apaserv ,nu au cum sa ne inteleaga deoarece nu au fost niciodata in situatia noastra de supravetuire, neajungadu-ne salariul sau pensia de la luna la luna!!
    Noi cerem de urgenta atat reducerea pretului si alinierea la un pret mediu national si trecerea la plata individuala ca si la celelalte utilitati!

  • Nu stiu de ce Consiliul judetean Neamt nu ia odata masuri cu schimbarea conducerii Apa serv care in mod sistematic se opune populatiei ce solicita contorizarea si facturarea individuala a apei reci ,ca fiecare cetatean sa plateasca numai ce consuma la fel ca la gaz metan energie electrica etc.Nu se tine cont de nemultumirea populatiei din intreg judetul,se asteapta ca sa se iasa in strada,de asta este nevoie acum cand populatia este nemultumita de saracia endemica din judetul nostru si alesii judeteni stau nemiscati in fotolile lor.Ridicativa domnilor consilieri judeteni si rezolvati problemele populatiei nemultumite de care a-ti fost alesi.

  • consumator de apa 9 ani ago

    Eu cred ca amanarea contorizarii individuale este intentionat facuta .Mai mult ca sigur se creaza niste firme el unor pliticieni ,care sa oblige pe bietii consumatori sa-si scoata teava cu apa pe casa scarii,unde sa fie si apometrul.Acest lucru este inadmisibil de ralizat ,cand stiu ce pereti trebuie sparti ,iar apa sa ajunga in baie si in bucatatie prin nu stiu ce tevi,iar asta dupa ce ca omul are apa deja in casa.Blocurile noastre nu au fost prevazute cu astfel de lucrari pentru ca asa au fost p[roiectate.Acum ce sa facem ,sa spargem,sa distrugem ca sa- i imbogatim pe oportunistii ,care sa faca o asemenea lucrare ??Sa iasa in fata cei care se tem de consumatorii obisnuiti si cinstiti care oricum sunt inselati de adaugarea pierderilor nejustificate!!Cand iasi mai recupereaza oamenii banii cheltuiti pe asemenea lucrari cu apa pe casa scarii??Acele tevi nu vor ingheta ,ca doar nu mai sunt si calorifere cum erau pe vremea lui Ceausescu!Mai cred ca sunt modele si-n alte orase !Oricum ceva necurat ni se pregateste si oricat de scumpa sau ieftina va fi apa,tot o vom folosi !