HomeSocialEducatie

Concurs de istorie la Colegiul „Miron Costin”

Colegiul Tehnic „Miron Costin” a găzduit vineri, 23 ianuarie, o activitate devenită deja tradiţie: concursul de istorie „Unirea, Naţiunea a făcut-o!”, organizat de catedra de istorie a Colegiului Tehnic „Miron Costin” şi coordonat de profesoara Mariana Cristea, la care au participat elevi din mai multe licee din oraş. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, referate şi prezentări power point, fiind jurizat de profesori de istorie care nu au avut elevi în concurs.

„Principalele obiective ale concursului vizează dezvoltarea competenţelor de cercetare, selectare şi valorificare a informaţiilor istorice, cultivarea mândriei naţionale şi a sentimentului patriotic la elevi şi, în acelaşi timp, realizarea unui schimb de experienţă între liceele romaşcane, prin promovarea bunelor practici în educaţie”, a spus profesoara Mariana Cristea.

La secţiunea referate, s-a remarcat eleva Ana Maria Roşu, de la clasa a X-a B, de la Colegiul Tehnic  „Miron Costin”, cu o lucrare coordonată de profesoara Anca Loredana Scorţescu. La secţiunea PPT, s-a evidenţiat echipajul de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec”, alcătuit din elevii Nadia Bercuţă, Anca Borcea şi Robert Grădincea, coodonaţi de profesorul Petru Flenchea. Premiul special al juriului a fost atribuit lui Ovidiu Lazăr, de la Liceul cu Program Sportiv, coordonat de profesoara Carmen Diaconu. Pentru a cinsti ziua Unirii celei mici, la biblioteca Colegiului „Miron Costin”, bibliotecara Elena Anton a organizat expoziţia „156 de ani de la Unirea Principatelor Române”.

Comentarii

WORDPRESS: 0