Home

Două victorii şi o înfrângere în amicalele disputate de HCM Roman

Sala Sporturilor din Roman este cea în care, timp de două zile, Dunărea Brăila, Universitatea Neptun Constanţa şi Unirea Slobozia s-au testat în meciuri de verificare. HCM Roman va mai susţine două jocuri de verificare în acest an, la Râmnicu Vâlcea, în zilele de 29 şi 30 decembrie.

hcm 02HCM Roman a disputat luni şi marţi, 22 şi 23 decembrie, în Sala Sporturilor din Roman, trei meciuri de verificare, în compania altor trei echipe din Liga Naţională feminină de handbal: Universitatea Neptun Constanţa, CSM Unirea Slobozia şi HC Dunărea Brăila. Aceste partide fac parte din programul de pregătire, din pauza competiţională, al echipei romaşcane care-i are ca antrenori pe Florentin Pera şi Viorel Lazăr, în perspectiva jocurilor oficiale din cadrul a trei competiţii: Cupa Cupelor, campionatul Ligii Naţionale şi Cupa României. Echipa romaşcană a câştigat două meciuri şi a pierdut unul, dar nu cu Dunărea Brăila, viitoare adversară în Cupă şi contracandidată la locul al cincilea în campionat, ci cu Unirea Slobozia. Fiecare dintre antrenorii celor patru echipe (Florentin Pera – Roman, Alexandrina Soare – Brăila, Liviu Paraschiv – Slobozia, Ioan Crăciun – Constanţa) participante la întrunirea handbalistică de la Roman, au urmărit, în primul rând, testarea jucătoarelor din loturi, rezultatele partidelor trecând pe plan secund.

Rezultatele înregistrate în meciurile disputate la Roman în zilele 22 şi 23 decembrie: HCM Roman – Universitatea Neptun Constanţa 32-27 (18-10), HC Dunărea Brăila – CSM Unirea Slobozia 28-28 (15-15), HC Dunărea Brăila – Universitatea Neptun Constanţa 25-25 (11-11), HCM Roman – CSM Unirea Slobozia 22-23 (11-11), CSM Unirea Slobozia – Universitatea Neptun Constanţa 21-24 (9-10), HCM Roman – HC Dunărea Brăila 25-21 (13-10). HCM Roman a câştigat două meciuri şi a pierdut unul, cu Slobozia. Interesant este, pe de altă parte, chit că este vorba de jocuri amicale, că Dunărea Brăila n-a reuşit să obţină nicio victorie. Oricum, rezultatele din meciurile de verificare nu vor mai fi aceleaşi, între aceleaşi echipe, în meciurile din campionat.

Înfrângere cu Slobozia şi victorie cu Brăila

hcm 03În meciul disputat luni seară, după ora 19, HCM Roman a fost învinsă de Unirea Slobozia, 22-23 (11-11). Antrenorii echipei romaşcane au rulat tot lotul, cu excepţia jucătoarei Genkova, încă nerefăcută. Interul dreapta Jasna Toskovic a înscris de 14 ori. Au mai marcat, pentru HCM Roman, Agrigoroaei, Horobeţ, Stoleru, Iuganu şi Cîlici.

În ultima zi a competiţiei, HCM Roman a fost la conducere tot jocul cu Dunărea Brăila. A început în forţă şi în minutul 5 era 4-0, cu goluri marcate de Toskovic şi Horobeţ. Cele două au fost singurele care au înscris pentru echipa romaşcană şi în următoarele zece minute, la finalul cărora scorul era 8-4. Până la pauză, diferenţa de scor a ajuns şi la cinci goluri, 12-7 (minutul 26), reducându-se la 13-10 (minutul 30). Partea secundă a jocului a adus mai multe schimbări de jucătoare în echipa romaşcană. Au mai intrat: Crap, Chitacu, Polocoşer, Cîlici şi Vartic. Contraatacul a mers bine. Viktoriya Tymoshenkova a redemonstrat că este un portar de clasă, fiind jucătoarea cea mai bună de pe teren într-un meci care s-a încheiat cu 25-21, după ce a condus şi cu 25-18, spre exemplu. Horobeţ a transformat în goluri majoritatea pătrunderilor pe extremă şi a fazelor de contraatac.

Pentru HCM Roman au jucat: Tymoshenkova, Polocoşer, Toskovic (9 goluri, 5 din aruncări de la 7 metri), Horobeţ (8 goluri), Agrigoroaei (4), Stoleru (3), Iuganu (3, toate din 7 metri), Crap (1), Mihalschi, Druţu, Chitacu, Cîlici, Vartic.

De la Dunărea Brăila au ieşit în evidenţă, ca eficacitate în faza de atac, Moldovan, (8 goluri, 2 din 7 metri) şi Horjea (6 goluri, 2 din 7 metri).

Pauză mică de Crăciun, jocuri de verificare la Râmnicu Vâlcea în 29 şi 30 decembrie

hcm 04Florentin Constantin Pera (antrenor principal la HCM Roman): „Am avut trei jocuri, diferite şi utile, înainte de Crăciun. Am urmărit să constatăm stadiul de pregătire în care ne aflăm şi să vedem unde mai trebuie lucrat. Este un timp scurt, până la reluarea competiţiilor oficiale. Echipa s-a prezentat destul de bine, ţinând cont de antrenamentele foarte puţine cu mingea după o perioadă de pregătire fizică. Am dat posibilitatea de a juca tuturor componentelor lotului.

N-au putut juca Daniela Băbeanu, învoită, respectiv Vâlcu, răcită. Druţu şi Chitacu n-au fost la capacitatea maximă. Nu am urmărit rezultatele meciurilor, ci diminuarea greşelilor. Celelalte echipe au venit cu un plus din punct de vedere al pregătirii specifice. Ne-am atins scopul în aceste jocuri de verificare, individual şi colectiv. Apărarea a mers destul de bine. Mai trebuie lucrat la finalizare. Am convingerea că vom creşte, de la antrenament la antrenament, astfel încât, în prima etapă din retur, să fim în formă foarte bună şi să obţinem victoria.

Fetele vor avea liber până în 26 decembrie. În zilele 29 şi 30 decembrie vom participa la un «triunghiular», la Râmnicu Vâlcea, alături de echipa locală şi de cea din Sebeş, lideră în seria a doua din Divizia A.

Consider că ne-am atins obiectivele de performanţă stabilite pentru 2014. Poate că, uneori, am depăşit aşteptările. La fel de adevărat este şi că au existat momente dificile, în care am fost sub nivelul aşteptărilor, ca în viaţa oricărei echipe sau familii. Am reuşit să trecem peste ele şi să ne reabilităm. Momentele de referinţă sunt finala Cupei României, meciul pentru Supercupa României şi calificarea în cupele europene. Am terminat sezonul regulat pe locul al treilea, ne-am calificat în optimile Cupei Cupelor, în dauna unei echipe reprezentante a Suediei, ţară foarte puternică în handbal. Mă bucur că fetele din lotul nostru au dat dovadă de seriozitate şi abnegaţie. Atmosfera bună şi unitatea de grup au condus la rezultatele care au mulţumit extraordinarul public romaşcan şi galeria, cărora, încă o dată, le mulţumim, la fel ca şi conducerii clubului. Aş dori ca 2015 să fie un an cel puţin la fel de bun ca 2014. Să fie sănătate, linişte şi stabilitate. N-am avut şansă la tragerile la sorţi din Cupa Cupelor şi Cupa României. Echipa a avut puterea să se mobilizeze în momentele dificile. Sărbători binecuvântate şi cu pace în suflet!”.

Comentarii

WORDPRESS: 0