HomeActualitateRural

Fără taxe şi impozite majorate în mediul rural, în 2015

Aceasta este decizia luată de primăriile rurale, cu condiţia să nu apară modificări de la autorităţile centrale.

Primăriile rurale au anunţat că taxele şi impozitele locale pentru anul 2015 rămân neschimbate. Potrivit administraţiilor publice locale, acestea vor rămâne la nivelul actual, cu condiţia să nu apară modificări de la autorităţile centrale. „Nu vom modifica taxele şi impozitele pentru anul viitor, deoarece oamenii sunt prea săraci pentru a-i împovăra şi mai mult. Procentul de colectare a taxelor şi impozitelor pentru acest an este de 65%. Nu facem constrângeri, pentru că ştim că oamenii îşi achită datoriile. Pe de altă parte, anual, strângem din taxe şi impozite suma de aproximativ 100.000 de lei, iar nouă ne trebuie 300.000 de lei numai pentru salarii”, spune Augustin Holmanu, primarul comunei Pânceşti.

Nici autorităţile locale de la Gâdinţi nu vor recurge la majorarea taxelor şi impozitelor, dacă legea nu o cere. „Am strâns de la începutul anului 68% din taxe şi impozite. Nu vom iniţia măsuri de constrângere, pentru că acestea nu sunt de natură să crească ritmul de colectare”, a spus Vasile Băbuţă, primarul comunei Gâdinţi.

Existenţa, în comunităţile rurale, a unor societăţi agricole care arendează terenurile este mană cerească în lupta pentru colectarea impozitelor. „Nu vom creşte taxele şi impozitele pentru anul viitor. Ele au fost majorate cu 16% în 2013, potrivit unei hotărâri a Guvernului privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei. Singura posibilitate de a aduce bani la bugetul local este să desfăşurăm cât mai multe activităţi din care să obţinem venituri. Impozitul este plătit, în cazul multor localnici, de SC Agroiulia SRL, o societate cu capital german, în urma unei clauze înscrise în contractul de arendare”, a spus Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Comentarii

WORDPRESS: 0