HomeActualitateComunicate

COMUNICAT DE PRESĂ – Deputat PSD Liviu Harbuz

Deputatul Liviu Harbuz, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice a Camerei Deputaţilor, a făcut o vizită de lucru în Amman, Regatul Haşemit al Iordaniei, împreună cu o delegaţie a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

harbuz 02În perioada 26 – 29 octombrie, deputatul Liviu Harbuz, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice a Camerei Deputaţilor, împreună cu Ambasadorului României în Regatul Haşemit al Iordaniei, Excelenţa Sa domnul Bogdan Filip, a Consilierului Economic, domnul Flavius Apostolescu, a delegaţiei Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor formată din preşedintele Autorităţii – Vladimir Mănăstireanu şi directorul general al Direcţiei Generale Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Cristian Duicu, a participat la vizita oficială  în Amman, Regatul Haşemit al Iordaniei, efectuată în vederea întăririi colaborării între cele două state.

Vizita în Regatul Haşemit al Iordaniei a debutat cu o întâlnire cu membrii Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul Iordanian şi cu membrii Grupului de Prietenie cu România din Parlamentul Iordanian, vizită ce a avut ca temă principală întărirea colaborării şi comunicării între cele două state, în special pentru reluarea exportului de animale vii din România, având în vedere relaţiile politice excelente între ţările noastre, anul viitor urmând să sărbătorim 50 de ani de relaţii diplomatice.

În cea de-a doua zi, o altă întrevedere a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii al Regatului Haşemit al Iordaniei, atât cu Secretarul General al Ministerului Agriculturii, Excelenţa sa Dr. Radi Al Tarawneh, cât şi cu reprezentanţii serviciilor veterinare iordaniene.

harbuz 03Întâlnirea s-a concretizat în negocierea tehnică, în vederea identificării soluţiilor pentru reluarea exporturilor de ovine şi bovine din România şi pentru demararea unei strânse colaborări bilaterale atât în domeniul veterinar, cât şi în cel al agriculturii.

La această întâlnire, a fost reînnoită invitaţia către Ministrul Agriculturii al Regatului Haşemit al Iordaniei de a efectua o vizită oficială în România, în vederea semnării „Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii al Regatului Haşemit al Iordaniei şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România”.

Tot în această perioadă, au avut loc întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ din Amman, reprezentanţii Camerei de Comerţ a Statelor Unite în Iordania, cât şi cu oameni de afaceri iordanieni din domeniul agriculturii.

De asemenea, a avut loc o întâlnire cu Alteţa Sa Regală Prinţesa Alia bint Al Hussein a Iordaniei, în vederea colaborării privind respectarea condiţiilor de bunăstare a animalelor destinate sacrificării hallal, atât în timpul transportului, cât şi în timpul sacrificării.

La toate aceste întrevederi s-a abordat şi subiectul aniversării celor 50 de ani de relaţii diplomatice, eveniment care va fi marcat de către o posibilă vizită a Majestăţii Sale, Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, în România.

Reprezentanţii instituţiilor iordaniene şi-au arătat întreaga disponibilitate pentru îmbunătăţirea acestei colaborări, urmând ca instituţiile din România să transmită acestora un calendar de întâlniri, pentru consolidarea relaţiilor bilaterale.

Deputat Liviu HARBUZ

Comentarii

WORDPRESS: 0