HomeSocialEducatie

Formare contra cost pentru dascăli

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc prezentarea ofertei de formare a Casei Corpului Didactic Neamț, pentru anul școlar 2014 – 2015.

Sala de festivități a Colegiului Tehnic „Miron Costin” a găzduit prezentarea ofertei de programe de formare profesională a Casei Corpului Didactic Neamț, pentru anul școlar 2014 – 2015. Prezentarea a fost făcută de o echipă formată din Florentina Moise Vasiliu, directorul Casei Corpului didactic și profesorii metodiști Roxana Irina și Lăcrămioara Tincă. La întâlnire au participat reprezentanți ai tuturor școlilor și liceelor din Roman și din comunele învecinate. Aceștia au primit mape cu ofertele de formare, pe care urmează să le prezinte apoi tuturor colegilor din școală. ” Ne propunem ca în acest an să fim mai activi în fililalele din județ și mult mai prezenți în școlile din mediul rural. Scopul nostru este să atragem cât mai mulți dintre colegii din județ în activitatea de formare, prioritare fiind programele acreditate MEN, pregătite de colegele noastre din Casa Corpului Didactic. Ne propunem, de asemenea, să promovăm editura „Alfa” a instituției noastre, unde colegii noștri pot tipări lucrări”, a spus, în deschidere, directorul Casei Corpului Didactic, Florentina Moise Vasiliu. Oferta de formare pusă la dispoziția dascălilor din Neamț este variată și atinge domenii diverse, de la formarea în specialitate la formarea în domeniul managementului educațional. Profesorii se pot înscrie la cursurile „Învățarea bazată pe proiecte”, curs cu 11 credite, cu o durată de 42 de ore, „Managementul clasei de elevi”, un curs de 49 de ore, care aduce 13 credite, „Managementul proiectelor”, curs de 60 de ore și 15 credite, „Consiliere și orientare în carieră” sau „Managementul inspecției școlare”, cu aceeași durată și același număr de credite. Toate acestea sunt programe de formare ale Casei Corpului Didactic Neamț, la acestea adăugându-se și programe oferite de alte instituții, derulate prin Casa Corpului Didactic Neamț. Printre acestea se numără „Curs de dezvoltare pentru profesorii de limba engleză”, oferit de British Council, „Expert achiziții publice”, „Pro – management educațional”, „Auditor intern în sistemul instituțiilor publice”, „Mediator școlar”, „Expert în educație”. Prețurile diferă în funcție de furnizor sau de durata și importanța cursului și sunt cuprinse între 50 și 800 de lei . Sunt și cursuri gratuite. Formarea profesională nu este obligatorie, însă dascălii care doresc să își construiască o carieră la catedră sunt constrânși de sistem să se înscrie la cursuri. La înscrierea pentru participarea la concursul pentru ocuparea unor funcții, la alcătuirea dosarelor de restrângere de activitate, ca să dăm doar câteva exemple, numărul de credite obținute prin participarea la cursuri de formare este un criteriu important, condiția minimă fiind de acumulare a 90 de credite transferabile în ultimii cinci ani de activitate.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • profu 9 ani ago

    POATE DORESTE DOAMNA EDUCATOARE- DIRECTOARE A CCD SA VADA CUM MAI ESTE LA CATEDRA…APOI SA COMERCIALIZEZE FORMAREA CADRELOR DIDACTICE….