Prima paginăSocial

72 de elevi au lipsit la prima probă a Evaluării Naționale

72 de elevi au lipsit la prima probă a Evaluării Naționale

Dimensiune text

 

Luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru Limba și literatura română, clasa a VIII-a. La proba scrisă de Limbă și literatură română, în județul Neamț au fost prezenți 4.260 de candidați, 72 de candidați nu s-au prezentat la examen, din totalul de 4.332 de candidați înscriși. Nu au fost candidați cu temperatura peste 37,3 grade, nu s-au înregistrat cazuri de tentativă de fraudă și nu au fost eliminați candidați din examen, informează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0