HomeSocialSanatate

Bani mai mulţi pentru angajaţii din sistemul sanitar

După mai multe rânduri de negocieri între reprezentanţii sindicatului Sanitas şi cei ai Ministerului de Finanţe şi Ministerului Sănătăţii, există şanse ca salariile tuturor angajaţilor din sistemul sanitar să crească, de la 1 decembrie.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va primi, la rectificarea bugetară din această săptămână, alocări suplimentare de 143,8 milioane lei pentru programele naţionale de sănătate, dar şi pentru salariile personalului medical.

După mai bine de o lună de negocieri, sindicaliştii din sistemul sanitar sunt la un pas să îngroape securea războiului şi să renunţe la mişcările de protest programate în luna octombrie. Aceştia spun că au obţinut o creştere salarială de 70 de lei pentru fiecare salariat angajat în sistem. „Deşi am cerut o majorare cu 10%, într-o singură tranşă, a salariilor întregului personalul din sistemul sanitar, suntem la un pas de a accepta propunerea guvernaţilor, care prevede acordarea unei sume fixe pentru toate categoriile de salariaţi”, transmit reprezentanţii sindicatului Sanitas.

În urma discuţiilor care au avut loc între reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Sănătăţii, sindicaliştii au primit o propunere de creştere a salariilor, începând cu 1 decembrie, cu suma de 70 de lei, pentru cei 200.000 de salariaţi din sistemul de sănătate, de la portar până la medic, pe care, cel mai probabil, o vor accepta.

Comentarii

WORDPRESS: 0