Prima paginăEducatie

7.900 de locuri la buget în universitățile ieșene

Dimensiune text

La Politehnică, Medicină și Științe Agricole vor fi locuri mai multe ca anul trecut. La Arte, în schimb, locurile finanțate de la buget au scăzut de 450 la 289.

 

 

Universitățile ieșene au primit aprobare din partea Ministerului Educației pentru numărul de locuri care vor fi scoase la concurs la sesiunea de admitere din acest an. În anul universitar 2013 – 2014, aproximativ 7.900 de tineri vor putea fi studenți la una din facultățile universităților ieșene, pe locuri finanțate de la buget. Astfel, la Universitatea „Al. I. Cuza” (UAIC) se vor scoate la concurs 3.450 de locuri fără taxă pentru ciclul de studii de licență, în timp ce Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (UTI) a primit 2.950 de locuri, cu cinci mai multe decât anul trecut. Pentru viitorii studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) s-au pus la dispoziție 710 locuri bugetate, în creștere cu zece față de sesiunea de admitere din 2012. Aceeași suplimentare de locuri s-a înregistrat la Universitatea de Științe Agricole (USAMV), unde vor fi scoase la concurs 500 de locuri subvenționate de stat.

În schimb, la Universitatea de Arte „George Enescu” (UAGE) numărul locurilor fără taxă aprobate de Ministerul Educației a scăzut, de la 450 la 289. Cifra de școlarizare urmează să fie repartizată facultăților de către senatele universitare sau consiliile de administrație, așa încât să fie stimulate domeniile prioritare și programele de studii performante. În ceea ce privește liniile de master, absolvenții studiilor de licență au la dispoziție 2.300 locuri bugetate la UAIC, 1.750 la UTI, 360 la USAMV, 140 la UAGE și 110 la UMF.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0