7.500 de nemţeni au fost vaccinaţi antigripal

Dimensiune text

Până acum nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

La prima campanie de distribuire a vaccinului antigripal, judeţul Neamţ a primit 10.000 de doze. Dintre acestea, fiecare medic de familie din judeţul Neamţ a primit câte 30 de doze de vaccin, iar  celelalte au mers către spitalele din judeţ, unităţile medicale sociale, personalul medical şi către colectivităţile unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

Până acum, au fost administrate către cetăţenii din judeţul Neamţ 7.500 de vaccinuri. „Au rămas 2.500 de vaccinuri care vor fi administrate în perioada următoare. Din fericire, până acum, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă în judeţ, iar numărul de viroze respiratorii este în valorile normale pentru această perioadă”, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, epidemiologul şef din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravidele.


COMENTARII

WORDPRESS: 0