HomeEconomie

Parcul Municipal aduce bani la bugetul local

Parcul Municipal este o atracţie pentru romaşcani şi pentru vizitatorii din alte oraşe. Aceştia plătesc pentru plimbări pe lac sau pentru a cumpăra dulciuri de la chioşcurile din parc.

parcul municipalAdministraţia Pieţelor a câşigat 50.000 de lei din activitatea desfăşurată în Parcul Municipal, de la începutul lunii mai şi până acum. Banii vin din două părţi: din închirierea bărcilor şi a hidrobicicletelor, pe de o parte, şi din închirierea căsuţelor, de cealaltă parte. Cea mai importantă sumă provine din închirierea bărcilor şi a hidrobicicletelor, care oferă doritorilor o plimbare relaxantă pe lacul de agrement. „Din închirierea celor şase bărci cu vâsle şi a celor patru hidrobiciclete s-au încasat 44.820 de lei. Preţul de închiriere a unei bărci, respectiv a unei hidrobiciclete, este de zece lei pentru o jumătate de oră”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Și din închirierea căsuţelor din Parcul Municipal, administraţia locală a încasat venituri. Închirierea unei căsuţe costă 280 de lei pentru o lună, iar şase din cele şapte chioşcuri din lemn sunt închiriate. Cei care doresc să închirieze şi a şaptea căsuţă – care este poziţionată lângă terenul de fotbal din parc – o pot face printr-o cerere scrisă, depusă la Biroul Unic din cadrul Primăriei Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • victor 10 ani ago

    Toate bune si frumoase in legatura cu obtinerea de venituri, doar ca se minimalizeaza aspectul cultural si estetic. Linga statuia lui Miron Costin sunt amplasate doua chioscuri, unul in stanga si unul in dreapta, care prepara toata ziua gogosi, foarte bune de altfel, insa aceste chioscuri nu isi au locul pe aceeasi linie cu statuile clasicilor nostri. Toate chioscurile din zona statuilor trebuiesc repozitionate in spatele statuilor sau si mai bine pot fi grupate toate in zona restaurantului Parc, acolo unde mai sunt alte doua chioscuri. Toate astea pentru a preintampina situatia in care Miron Costin s-ar putea ,,trezi,, si sa ceara o gogoasa, asa de pofta !