HomeSocialSanatate

”Medicii nu sunt funcționari publici!”

Săptămâna trecută, Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 2/2014, cea care se referă la statutul medicului în România, a fost retrimisă către Parlament.

Membrii Colegiul Medicilor Neamț, care îl are ca președinte pe Iosif Koszeghi, atrag atenţia că relaţia între medic şi pacient este una aparte, iar pentru medic, interesele pacientului sunt mai importante decât interesele publice. ”Acest lucru este specificat în toate Codurile Deontologice din întreaga lume. În acelaşi timp, în toată Uniunea Europeană se specifică în legislaţie, în mod clar, că, în virtutea profesiei sale, medicul nu este nici funcţionar, nici funcţionar public. În aceste condiţii, facem apel către toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să respingă obiecţiile Preşidenţiei, și să revoteze articolul în forma în care a fost trimis de Parlament şi să redea statutul real al profesiei medicale. Această modificare este importantă cu atât mai mult cu cât una din cauzele principale pentru care medicii aleg să plece în străinătate este echivalarea cu funcţionar a unei activităţi care, prin esenţa sa, nu are aceste atribute”, trasmit membrii Colegiului Medicilor Neamț, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • In virtutea inertiei si a ineptiei, se perpetueaza obsesiv si rutinat „cuceririli”, apucaturile, socialismului multilateral cracanat!